van-paleizen-tot-landgoederen-10-locaties-uit-bridgerton-seizoen-3-die-je-wil-bezoeken-302684
©Netflix

De magische, zonovergoten wereld van Bridgerton mag zich dan ogenschijnlijk in de Londense wijk Mayfair afspelen, maar in werkelijkheid liggen de kastelen, paleizen, parken en landgoederen waarin de Netflix-hit zich afspeelt verspreid over de hoofdstad én het hele land. Mocht je alle afleveringen van het nieuwe seizoen al hebben verslonden en op zoek zijn naar het perfecte uitje, zoek dan niet verder. Dit zijn tien prachtige locaties uit Bridgerton die je wil bezoeken.

Locaties uit Bridgerton om te bezoeken

Ranger’s House

Omringd door blauwe regen, begroeid met wijnranken en verborgen achter een hek met roze rozen, is de statige buitenkant van Bridgerton House direct herkenbaar voor elke fan van het kostuumdrama. Alleen vind je dit rode Georgiaanse landhuis niet in de buurt van Grosvenor Square. In plaats daarvan staat de villa in Greenwich en herbergt het een indrukwekkende verzameling kunst en decoratieve voorwerpen van de 19e-eeuwse diamantmagnaat Julius Wernher. De meeste bezoekers poseren alleen op de trappen, maar het is ook de moeite waard om binnen te kijken naar meer dan zevenhonderd zeldzame stukken, van renaissancejuwelen en 18e-eeuws porselein tot het werk van Nederlandse oude meesters en de adembenemende Madonna della Melagrana uit de werkplaats van Sandro Botticelli.

Een van de locaties uit Bridgerton
©Netflix

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Hampton Court Palace

Als feestvierders arriveren voor het betoverende ballet van koningin Charlotte en het bal dat daarop volgt in de vierde aflevering van het derde seizoen, zullen kijkers de grootse, torenhoge gevel van Hampton Court Palace herkennen, verlicht met brandende fakkels, gedrapeerd in fluweel en versierd met sierlijke bloemstukken. De Tudorstructuur en de voormalige residentie van Henry VIII zorgen ervoor dat het de dagtocht vanuit het centrum van Londen meer dan waard is. Je kunt er makkelijk uren verdwalen in de weelderige staatsiezalen, de grote zaal en het fonteinhof, om nog maar te zwijgen over de uitgestrekte tuinen en het doolhof.

Queen Charlotte bij Hampton Court Palace
©Netflix

The Holburne Museum

In de openingsaflevering van het derde seizoen verzamelt de ton (inclusief Penelope, met haar zwoele nieuwe look) zich voor Lady Danbury’s spectaculaire Four Seasons Ball, waarbij haar honingkleurige residentie – te zien in alle drie de seizoenen van Bridgerton – voor de gelegenheid wordt versierd met kaarsen en uitgebreide bloemstukken. Het echte gebouw in kwestie staat helemaal niet in Londen, maar in Bath en bevat een verbluffende verzameling kunst en decoratieve voorwerpen die zijn verzameld door baronet Sir William Holburne. Bewonder meesterwerken van Gainsborough en Turner en maak dan een wandeling door de pittoreske Sydney Pleasure Gardens achter het museum. Je zal écht het gevoel hebben dat je een ander tijdperk binnenstapt.

Een van de locaties uit Bridgerton
©Netflix

The Old Royal Naval College

Wanneer de pas verloofde Penelope en Colin hun koets tot stilstand brengen en de bekendmaking van de koningin ontvangen over het ontmaskeren van Lady Whistledown in aflevering vijf van het derde seizoen, doen ze dat naast de opdoemende torens van The Old Royal Naval College in Greenwich, een stand-in voor de Mayfair Market. De interieurs zijn nog opvallender dan de formidabele buitenkant, van de oogverblindend beschilderde hal tot de vergulde kapel.

Een van de locaties uit Bridgerton
©Netflix

Chiswick House and Gardens

In de zesde aflevering van het derde seizoen gaat de ton naar de kerk en wordt het huwelijk van Penelope met Colin aangekondigd. Terwijl de mensen zich buiten mengen en roddelen, zien we de crèmekleurige buitenkant van het Neo-Palladiaanse Chiswick House in het westen van Londen. De 18e-eeuwse villa is eigenlijk geen kerk, maar een groot familiehuis met vergulden plafonds, pluche fluwelen muren en een benijdenswaardige collectie schilderijen van oude meesters.

Chiswick House and Gardens
©Netflix

Wilton House

Om de pracht en praal van de presentatiezaal van de koningin te bewonderen – de schitterende zaal vol olieverfschilderijen en sierlijk meubilair waarin de debutantes aan het begin van elk seizoen van Bridgerton aan de vorstin worden voorgesteld – moet je Londen uit en naar Wiltshire reizen. Maar je zal blij zijn dat je dat gedaan hebt: het landhuis van de Earls of Pembroke, met zijn beschilderde plafonds, gouden accenten en met butterscotch-kleuren gevulde gotische kloostergangen, is werkelijk prachtig en is ook vereeuwigd op het witte doek in alles van The Crown tot het betoverende Pride & Prejudice en Autumn de Wilde’s recente, snoepkleurige Emma.

Een van de locaties uit Bridgerton
©Netflix

Kingston Bagpuize House

Het nieuwe huis van Will en Alice Mondrich – het landgoed dat hun jonge zoon, de nieuwe Lord Kent, erft in seizoen drie – is dit elegante Georgiaanse familiehuis in Oxfordshire. Van de grote trap en beschilderde hal tot de prachtige salon, bibliotheek met houten lambrisering en poederroze slaapkamer: het is een ware schatkamer vol 18e-eeuwse geschiedenis en interieurinspiratie.

Een van de locaties uit Bridgerton
©Netflix

Osterley Park and House

De setting voor het kaarsverlichte Full Moon Ball in de tweede aflevering van het derde seizoen is dit Georgiaanse landgoed aan de westelijke rand van Londen, een 18e-eeuws landgoed met een imposante gevel en sensationele staatsievertrekken. Wat je niet mag missen is de entreehal met knipogen naar de oude Griekse en Romeinse architectuur, de babyblauwe en zuurstokroze eetkamer, de pistachegroene lange galerij, de pluche staatslaapkamer en de prachtig over-de-top tapisseriekamer, die alleen kan worden omschreven als Versailles on steroids. Ongelooflijk.

Een van de locaties uit Bridgerton
©Netflix

Claydon House

In aflevering zeven van seizoen drie hebben Penelope en Colin hun bruiloftsontbijt in het Featherington-huis, in een prachtige citroengele kamer met sierlijk wit houtsnijwerk die nog nooit eerder in Bridgerton te zien was. Zin in je eigen wals in de stijl van het gelukkige paar? Bezoek dan dit 18e-eeuwse landhuis in Buckinghamshire met een reeks buitengewone kamers in verrukkelijke snoepkleuren, waaronder een slaapkamer die ooit werd bewoond door Florence Nightingale.

Claydon House
©Netflix

Blenheim Palace

Het iconische Oxfordshire-landgoed behoeft zeker geen introductie en verschijnt dit seizoen voor het eerst in Bridgerton na het gebruik ervan in Queen Charlotte. In de laatste aflevering van seizoen drie zijn de koningin en Lady Danbury te zien terwijl ze een bijzonder spannend potje schaak spelen in een 18e-eeuwse, uitvoerig beschilderde zaal met hoge plafonds. Ook het bezoeken waard? De spelonkachtige grote zaal, de lichte lange bibliotheek en de adembenemende Great Court.

Blenheim Palace
©Netflix

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.