cast-love-actually-na-20-jaar-terug-voor-een-heerlijke-special-232738
©ANP

De cast van een van de meest geliefde en iconische kerstfilms ooit – de Britse romcom Love Actually – komt weer bij elkaar voor een special. En dat is all I want for Christmas this year. Het twintigjarig bestaan (officieel op 3 november 2023) van de film is de reden voor dit feestje. The Laughter & Secrets of Love Actually: 20 Years Later is sinds 29 november al te zien op Hulu (via Disney+), maar wordt binnenkort ook uitgezonden op de Nederlandse tv.

‘Love Actually’ special

De één uur durende special doet ons denken aan Friends: The Reunion: een flinke dosis nostalgie, met een vleugje humor én interviews met de oude cast. In de Love Actually-special draait het om herinneringen aan de opnames, het succes van de film en hoe hij in veel families uiteindelijk een jaarlijkse kersttraditie werd. Daarnaast krijgen we ook een kijkje achter de schermen van een aantal iconische scènes die de romcom opgeleverd heeft. Hugh Grant (die de Britse premier speelde) is erbij, maar ook Emma Thompson, Billy Nighy, Thomas Brodie-Sangster, Martine McCutcheon en Laura Linney. Helaas ontbreken Keira Knightley, Colin Firth en Liam Neeson. Host van het vervroegde kerstcadeau is de Amerikaanse journalist Diane Sawyer.

Mocht je geen Disney+-abonnement hebben, dan is er goed nieuws: de special is zeer binnenkort ook te bewonderen op de Nederlandse televisie. Op zondag 25 december, Eerste Kerstdag, om 22:40 uur wil je inschakelen op zender Net5. Helemaal in Love Actually-sferen komen? Kijk dan eerst de film, die voorafgaand aan de special te zien is.

Eerste beelden reünie

ABC heeft de eerste beelden van de reünie via social media gedeeld. Daarin is onder meer de iconische scène te zien waarin David (gespeeld door Hugh Grant) danst in de residentie van de premier op de hit Jump van de Pointer Sisters. Iets wat de acteur eigenlijk helemaal niet zag zitten. “Ik zag het in het script en dacht: ‘Nou, ik zal deze scène wel haten.’ Ik had echt totaal geen zin om het dansje te oefenen.” Grant kwam daar uiteindelijk op terug toen hij zelf een belangrijk onderdeel toevoegde. “Het was mijn idee dat mijn secretaresse mij zou betrappen.”

Overigens is het niet de eerste keer dat een groot deel van de cast samenkomt. In 2017 werd een kort vervolg op de film geproduceerd voor NBC ter ere van Red Nose Day, de belangrijkste geldinzamelingsactie van Comic Relief (een organisatie die doneert aan goede doelen). In de sequel krijgen we een kijkje in het leven van de acteurs veertien jaar na de eerste film.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ABC 20/20 (@abc2020)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ABC 20/20 (@abc2020)