die-kaiserin-seizoen-2-is-bevestigd-dit-weten-we-al-over-het-vervolg-231600
©Netflix

Het valt niet te ontkennen: kostuumdrama’s zijn hot. Al helemaal als er royals involved zijn. Neem bijvoorbeeld het immens populaire Bridgerton. Of natuurlijk The Crown over het Britse koningshuis, waarvan onlangs het vijfde seizoen is verschenen. Waar kostuums, drama en royals óók samenkomen, is Die Kaiserin, de recente Netflix-serie over het liefdesverhaal van Elisabeth (Sisi) en de Oostenrijkse keizer Franz Josef I. Na een succesvol eerste seizoen heeft de streamingdienst nu bevestigd dat er een vervolg in de maak is. Dit weten we tot nu toe over Die Kaiserin seizoen 2 (let op: spoilers).

‘Die Kaiserin’ seizoen 2 bevestigd

Menig kostuumdramafan kon niet wachten op de langverwachte Sisi-serie, waarvan de komst een paar jaar geleden al werd aangekondigd. Toen Die Kaiserin – of The Empress in het Engels – eenmaal verscheen, stelde de serie allesbehalve teleur. Het eerste seizoen – dat slechts zes afleveringen telt – eindigde met een grote cliffhanger, waardoor een vervolg zeer aannemelijk was. Gelukkig nam Netflix razendsnel definitief alle onzekerheid weg door de komst van Die Kaiserin seizoen 2 te bevestigen.

Waar gaat het tweede seizoen over?

In het eerste seizoen van Die Kaiserin zien we hoe de spanningen in Oostenrijk oplopen. Elisabeth besluit uiteindelijk om het paleis te verlaten, wetende dat ze in verwachting is. Door een grote menigte voor de poorten van het paleis komt ze echter niet ver. In de tussentijd is Sisi’s ‘geheim’ ontdekt en komt Franz haar achterna. Omdat de serie gebaseerd is op het waargebeurde verhaal van de Oostenrijkse royals, kunnen we naar de geschiedenis kijken om te voorspellen wat er (ongeveer) komen gaat.

Relatie Sisi en Franz

In het tweede seizoen zal de relatie tussen Elisabeth en Franz verder uitgediept worden. De komst van een baby (en troonopvolger) heeft niet alleen effect op hun huwelijk, maar zorgt ook voor meer wrijving tussen Sisi en haar schoonmoeder Sophie. Beiden hebben hoogstwaarschijnlijk compleet andere ideeën over de opvoeding – iets wat het leven van Elisabeth aan het Weense hof niet aangenamer zal maken.

Ondertussen wordt Franz onafhankelijker. In een interview met het Duitse TVMovie vertelde acteur Philip Froissant over zijn personage: “Hij krijgt kinderen. Het vaderschap zal hem veranderen. Er komen oorlogen zijn kant op. Ook wil ik zien wat de relatie tussen Elisabeth en Franz gaat doen. Hoe zal de liefde tussen hen zich ontwikkelen?”

Leontine

Ook zullen we erachter komen hoe het afloopt met Leontine, die semi per ongeluk haar mede-hofdame van het balkon heeft geduwd. “Ik ben benieuwd naar wat er met Leontine gebeurt als ze ontmaskerd wordt”, zei actrice Almila Bagriacik, die de rol van Leontine speelt, in hetzelfde interview met TVMovie. “Daar zou natuurlijk de doodstraf op staan. Daarom is het belangrijk om te weten wie haar ontmaskert. Ik ben er vrij zeker van dat ze zal blijven handelen in het belang van de mensen om haar heen. De vraag is hoe. Ze probeert het verstandig en zonder geweld te doen – en dat is niet altijd even gemakkelijk.”

Hoe ziet de cast eruit?

Naar verwachting keert de cast uit het eerste seizoen terug voor het tweede seizoen. Dat betekent Devrim Lingau als keizerin Elisabeth, Philip Froissant als keizer Franz, Melika Foroutan als schoonmoeder Sophie, Almila Bagriacik als Leontine, Johannes Nussbaum als Maximilian, Wiebke Puls als Gräfin Esterházy, Elisa Schlott als Helene en Jördis Triebel als Ludovika. De kans is groot dat er ook nieuwe gezichten te zien zullen zijn, maar wie dat zijn en wat hun rol in het verhaal is, blijft voorlopig nog onbekend.

Wanneer verschijnt ‘Die Kaiserin’ seizoen 2?

Omdat het nieuws van Die Kaiserin seizoen 2 pas net bekend is gemaakt, zal het nog wel even duren voordat de nieuwe afleveringen verschijnen. De productie moet namelijk nog beginnen. Gezien de populariteit zal Netflix zo snel mogelijk een nieuw seizoen willen afleveren, maar verwacht niets eerder dan eind 2023.

Naarmate er meer informatie bekend is over ‘Die Kaiserin’ seizoen 2 zullen we dit artikel updaten. Houd onze kanalen dus in de gaten.