jacob-elordi-speelt-het-monster-van-frankenstein-in-een-nieuwe-netflix-remake-van-de-klassieker-281597
©Getty Images

2023 was het jaar van Jacob Elordi. In 2022 werd de Australische hartenbreker bekend om zijn rol in The Kissing Booth-trilogie en als Nate Jacobs, Euphoria’s belichaming van giftige mannelijkheid. Maar de afgelopen twaalf maanden tilde hij zijn carrière tot een nog hoger niveau, mede door zijn rol in Saltburn (zijn Livestrong-armband en feeënvleugels stalen de show, en hij inspireerde zelfs een kaars met de geur van zijn ‘badwater’) en in Sofia Coppola’s Priscilla, als een verlegen jonge Elvis. Die trend van buzzy projecten zet hij in 2024 voort, met een rol die zijn sterke punten benadrukt, namelijk dat hij zowel buitengewoon getalenteerd als freakishly lang is. Zo speelt Jacob Elordi het monster van Frankenstein in een nieuwe remake van de drievoudig Oscarwinnende regisseur Guillermo del Toro.

Jacob Elordi als het monster van Frankenstein

De verfilming van Mary Shelley’s oorspronkelijke verhaal wordt geregisseerd, geschreven en geproduceerd door de Mexicaanse filmmaker en heet simpelweg Frankenstein. Net als in de originele roman en de talloze verfilmingen, waaronder Frankenstein uit 1931 met Boris Karloff in de hoofdrol, volgt de film Victor Frankenstein, de baanbrekende wetenschapper die een onorthodox experiment uitvoert dat een angstaanjagend wezen (Elordi) voortbrengt. De acteur neemt de rol over die ooit was toebedeeld aan Andrew Garfield. De acteur heeft naar verluidt het project verlaten als gevolg van een stakingsgerelateerd conflicten.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

En wie speelt de rol van Victor Frankenstein? Niemand minder dan Dune-ster Oscar Isaac. Naast hem zijn ook tweevoudig Oscarwinnaar Christoph Waltz, Mia Goth, Felix Kammerer van All Quiet on the Western Front, Lars Mikkelsen van The Witcher en David Bradley van Game of Thrones betrokken bij het project. Verwacht opvallende beelden, een aantal van Del Toro’s signature gruwelijkheden en uitgebreide protheses. Er is tenslotte heel wat make-up nodig om Elordi er zo monsterlijk uit te laten zien.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.