vergeet-freaky-friday-julia-roberts-en-jennifer-aniston-spelen-in-nieuwe-body-swap-komedie-240317
©Getty Images

Sinds Jamie Lee Curtis op de rode loper van de Golden Globes vertelde dat ze “klaar” is voor een vervolg op Freaky Friday (naar verluidt zou haar voormalige tegenspeelster Lindsay Lohan ook enthousiast zijn), wordt er volop gespeculeerd over wat deze langverwachte sequel zou kunnen inhouden. Maar de body swap-komedie die we nooit zagen aankomen? Een met jaren negentig-iconen Julia Roberts en Jennifer Aniston in de hoofdrol.

Julia Roberts en Jennifer Aniston in nieuwe komedie

Op 29 januari bracht Deadline het nieuws dat Roberts en Aniston van ‘leven’ zullen wisselen in de nieuwe film, geschreven en geregisseerd door Max Barbakow. Barkabkow is vooral bekend van zijn speelfilmdebuut Palm Springs uit 2020. De aankomende film, gebaseerd op een pitch van Barbakow, heeft nog geen titel en het exacte plot is nog onbekend, maar wél weten we al dat Roberts, Aniston én niemand minder dan Margot Robbie in de film zullen spelen. Wat betekent dat het een druk jaar wordt voor Robbie, die ook nog hoofdrollen heeft in Barbie, Asteroid City én met haar eigen productiehuis LuckyChap de film Saltburn produceert, Emerald Fennells vervolg op Promising Young Woman.

Sinds de eerste pitch van Barbakow twee weken geleden is de productie hét onderwerp geweest van een verhitte veiling tussen vijf studio’s en streamingdiensten. De uiteindelijke winnaar? Amazon Studios. De reden voor de razernij is het recente kassucces van Ticket to Paradise, de door Ol Parker geleide romcom met Roberts en Clooney in de hoofdrollen.

Jaren negentig-actrices in Hollywood

Ander goed nieuws? De productie is toch wel het bewijs van de veranderende houding van Hollywood tegenover vrouwen boven de vijftig. Deze groep is zo lang – en ten onrechte – als minder ‘winstgevend’ beschouwd dan hun jongere tegenhangers.

Even bemoedigend? De vrouwen van in de zestig – onder wie Michelle Yeoh, Angela Bassett en Jennifer Coolidge – die dit awardseizoen domineren. Laten we hopen dat Roberts en Aniston zich snel bij hen op het podium mogen voegen.

Dit artikel werd oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.