kaia-gerber-doet-de-nagels-van-de-high-society-van-de-jaren-60-in-deze-nieuwe-dramaserie-279276
©AppleTV+

Het kan nooit lang duren voordat een it-girl die samen is met een Oscar-genomineerde een model-actrice wordt. Toch dateert de acteercarrière van Kaia Gerber eigenlijk al van voor haar relatie met Austin Butler. Net als Kim Kardashian was het Ryan Murphy die het supermodeltelg haar Hollywood-doorbraak gaf, door haar te casten in American Horror Story als Ruby McDaniel, ‘een geest met sociopathische neigingen’, en een keer als een Harvard-student die te maken krijg met een aantal buitenaardse wezens. En hoewel de 22-jarige ook te zien was als een sterretje in de film Babylon van Damien Chazelle, is het haar rol in Bottoms die bewees dat ze behoorlijk goed kan acteren. Nu keert Kaia Gerber terug naar het witte doek voor de nieuwe serie Palm Royale.

Kaia Gerber in Palm Royale

Palm Royale is een kostuumdrama dat zich afspeelt in Palm Beach in 1969 (hetzelfde jaar als Once Upon a Time… In Hollywood, waarin Butler zijn debuut maakte als Mason Family-gek, Tex Watson). De serie is geïnspireerd op (maar geenszins volledig trouw aan) Juliet McDaniels roman Mr and Mrs American Pie uit 2018. Het verhaal draait om Maxine Simmons (Kristen Wiig), een huisvrouw die vastbesloten is om in te breken in Florida’s country-clubset, die momenteel gedomineerd wordt door society queen bee Evelyn Rollins (Allison Janney).

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Als onderdeel van een bizarre maar geweldige cast (iedereen, van Laura Dern tot Ricky Martin, zal verschijnen, met relatief kleine cameo’s als ‘de prins van Luxemburg’ en ‘kokosnootdanseres’), zal Kaia Gerber Mitzi spelen, een plaatselijke manicurist, van wie ik hoop dat ze op alle denkbare manieren lijkt op een versie van Jennifer Coolidges Paulette Bonafonté in Legally Blonde.

Gezien het feit dat Alix Fried – de kostuumontwerper achter Nine Perfect Strangers en Big Little Lies – verantwoordelijk is voor de garderobe, kun je geweldige kostuums verwachten. De eerste drie afleveringen van de serie verschijnen op 20 maart op AppleTV+. Grote kans dat Gerber Mr and Mrs American Pie aankondigt als haar volgende keuze voor haar boekenclub.

Kristen Wiig in Palm Royale
©AppleTV+
Kristen Wiig zal de serie leiden als Maxine.
Een scène uit Palm Royale
©AppleTV+
De koningin van Palm Beach, gespeeld door Allison Janney.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.