waarom-iedereen-het-over-de-komedie-bottoms-met-kaia-gerber-heeft-267833
©United Artists/Everett Collection

Geregisseerd door Emma Seligman (Shiva Baby) en geproduceerd door Elizabeth Banks (Pitch Perfect, Cocaine Bear): Bottoms is dé komedie die we niet hadden verwacht, maar wel hard nodig hebben. De film die eerder dit jaar in première ging op het South by Southwest Filmfestival, voordat hij aan het eind van de zomer in de Amerikaanse bioscopen verscheen, is zeer goed ontvangen door zowel publiek als critici.

De ‘queer-teen dirtbag’ komedie ‘Bottoms’ met Kaia Gerber

Bottoms wordt geprezen om de humor en prestaties van de grappige en innemende cast. De film is een grote verrassing aan de andere kant van de Atlantische Oceaan en nu al een kaskraker, wat het succes van queer en feministische verhalen bewijst (vooral de verhalen die niet per se op drama uitlopen).

Na zoveel lof kunnen we niet wachten tot deze film ook in ons land te zien is. Een van de hoofdrollen in de komedie Bottoms is weggelegd voor Kaia Gerber.

Een slapstickachtig tienerplot

De film van Emma Seligman volgt de twee beste vriendinnen genaamd PJ en Josie, die openlijk lesbiennes zijn. Ze zitten allebei in het laatste jaar van de middelbare school en verlangen naar avontuur. De twee meiden – die niet bepaald populair zijn – hebben een gezamenlijk doel: hun maagdelijkheid verliezen aan cheerleaders voordat ze aan de universiteit beginnen. Om dat te bereiken besluiten ze een zelfverdedigingsclub op te richten. Eerlijk, deze club is natuurlijk een excuus om dichterbij de cheerleaders van school te komen.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

PJ wordt verliefd op Isabel, een zelfverzekerde cheerleader en Josie is head over heels op Brittany. Ze zullen er daarom alles aan doen om hun crushes te verleiden.

Veelbelovende cast

In de cast van deze gekke komedie vinden we Ayo Edebiri – die overigens geweldig was in de serie The Bear – in de rol van Josie. De actrice toont in Bottoms al haar komedie- en improvisatietalent. Rachel Sennott – bekend van haar optreden in Bodies, Bodies, Bodies en The Idol – kruipt in de huid van PJ.

Kaia Gerber speelt de populaire en knappe cheerleader Brittany. De dochter van supermodel Cindy Crawford, zelf een topmodel van haar generatie, combineert tegenwoordig artistieke projecten (denk aan mode en film) met haar passie voor boeken. Gerber richtte tijdens de coronapandemie haar eigen virtuele boekenclub op. In Bottoms zijn ook onder anderen Havana Rose Liu , Nicholas Galitzine, Miles Fowler en Dagmara Domińczyk te zien.

Wanneer kunnen we de film Bottoms in Nederland zien?

Hoewel de film nog geen officiële releasedatum heeft in Nederland, kondigde Prime Video onlangs aan dat-ie vanaf november (exacte datum niet bekend) te streamen is. We moeten dus nog even geduld hebben.

©Patti Perret/United Artists/Courtesy Everett Collection
©United Artists/Everett Collection

 

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue FR.