kim-cattrall-maakte-eindelijk-langverwachte-terugkeer-als-samantha-in-seizoensfinale-and-just-like-that-265990
©ANP

Daar is-ie dan eindelijk: Kim Cattrall maakte haar langverwachte cameo als de iconische Samantha Jones in de laatste aflevering van And Just Like That seizoen 2.

Kim Cattrall in ‘And Just Like That’

Tijdens de laatste aflevering van de Sex And The City-spinoff krijgt Carrie (Sarah Jessica Parker) een telefoontje, terwijl ze bezig is met de voorbereiding voor het ‘laatste avondmaal’ in haar appartement, voordat ze verhuisd. Het is Samantha, die we te zien krijgen terwijl ze achterin een auto zit. “Mijn vlucht is drie uur vertraagd, Carrie”, vertelt Samantha haar. Vervolgens onthult ze dat ze voor één nacht vanuit Londen terug zou vliegen naar New York om Carrie te verrassen. “Het zal mij niet lukken om op tijd daar te zijn.”

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Hoewel Jones niet bij het laatste feestje in het appartement kan zijn, wilde ze toch haar ‘respect’ betuigen aan de iconische ruimte. Dit doet ze door Carrie te vragen haar op de luidspreker te zetten, zodat ze de woning hardop kon toespreken. “Bedankt voor alles”, zegt Samantha. “Jij verdomde fantastische, fantastische flat.”

Sarah Jessica Parker over terugkeer Kim Cattrall

Eerder liet Sarah Jessica Parker al weten enthousiast te zijn over de terugkeer van Kim Cattralls SATC-personage. “Het idee ontstond vanwege het 25-jarig bestaan.” Bovendien hebben de makers van de serie altijd de optie opengehouden voor een cameo van Samantha Jones, door haar regelmatig te benoemen in And Just Like That. “Ze was al in tekstvorm aanwezig bij de serie, dus het leek me een leuke manier om een gezicht erbij te plaatsen, en even een momentje te hebben.”

De verschijning van Samantha Jones duurde welgeteld 71 seconden. Uiteraard smaakt dat voor fans naar meer. Toch lijkt het erop dat kijkers het hiermee zullen doen. In het programma Today deelde Kim Cattrall: “Dit is hoever ik zal gaan.” Hopelijk bedenkt de actrice zich opnieuw. And Just Like That blijft in ieder geval nog even op onze schermen te zien. De makers bevestigden onlangs namelijk het derde seizoen.