er-komt-een-serie-van-de-iconische-filmhit-legally-blonde-en-reese-witherspoon-doet-mee-292860
©ANP

Na de Barbie-mania van het afgelopen jaar lijkt de rozehype door te zetten, alleen dan ter ere van een ander icoon: de glamoureuze Harvard-student Elle Woods van Legally Blonde, gespeeld door Reese Witherspoon. Na geruchten over een derde film die in de maak zou zijn, worden fans van de populaire filmreeks eindelijk verblijd met iets concreets. Amazone Prime Video is namelijk druk bezig met het produceren van een serie die zich afspeelt in de wereld van Legally Blonde.

Serie over Legally Blonde

Geweldig nieuws natuurlijk voor iedereen die de film uit 2001 talloze keren heeft gezien, maar wat kunnen we precies verwachten van de nieuwe serie? Hoewel velen het zullen hopen, zal Reese Witherspoon hoogstwaarschijnlijk niet terugkeren als haar geliefde personage. (Laten we eerlijk zijn: na twintig jaar zou een rol als kersverse student misschien ook wel een beetje ongeloofwaardig zijn.) De actrice is echter wel aan het project verbonden, aangezien ze de serie zal produceren in samenwerking met Josh Schwartz en Stephanie Savage. Namen die je wellicht bekend voorkomen, aangezien de twee ook verantwoordelijk waren voor een andere grote zeroes-favoriet: Gossip Girl.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Toch is Witherspoon voor héél even weer in haar rol gekropen: om het project van Prime Video te promoten, hulde de actrice zich in een knalroze mantelpakje à la Elle Woods. Ze deelde het bewijs ervan (lees: een video) op Instagram, waar we Witherspoon zien terwijl ze zich klaarmaakt in haar trailer om vervolgens het Amazon-podium te betreden. “Voordat ze de beroemdste Tweeling-vegetariër werd die afstudeerde aan Harvard Law, was ze gewoon een meisje van de middelbare school uit de jaren negentig. En jullie gaan haar allemaal leren kennen, volgend jaar op Prime Video. I’M SO EXCITED!“, aldus de actrice op Instagram.

De tekst gaat verder onder de post.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Reese Witherspoon (@reesewitherspoon)

Verder is er nog weinig bekend over de Legally Blonde-serie, zoals het plot en welke acteurs zich zullen voegen bij de cast. Ook heeft Amazon Prime Video nog geen details gedeeld over de releasedatum.

De comeback van Elle Woods

De aankondiging van het nieuws komt ruim twintig jaar na de laatste Legally Blonde-film. Het origineel verscheen in 2001 in de bioscoop. De wereld maakte destijds voor het eerst kennis met Elle Woods, een modeliefhebbende jonge vrouw die besluit naar de Harvard Law School te gaan in een poging haar vriendje terug te winnen. Hoewel iedereen haar onderschat, blijkt ze een erg gedreven rechtenstudent te zijn met een natuurlijke aanleg voor de wet. Twee jaar later, in 2003, kwam er een vervolg op de film, Legally Blonde 2: Red, White and Blonde.