welke-films-en-series-zijn-nieuw-op-netflix-in-augustus-218049
©Fox Searchlight Pictures

Het mag dan hartje zomer zijn – Netflix verveelt nooit. Daar zorgt de streamingdienst wel voor door ons iedere maand een immense selectie van nieuwe films en series voor te schotelen. Wat is er nieuw op Netflix in augustus 2022 en mag regelrecht op je watchlist? Vogue zet de titels die de moeite waard zijn voor je op een rij.

Nieuw op Netflix in augustus 2022

Op de planning van de streaminggigant voor augustus 2022? Verslavende realityshows, Oscarwinnende films en de terugkeer van een uiterst verrukkelijke highschoolkomedie. Bekijk ook onze favorieten van de afgelopen maand.

Film | Mary Queen of Scots | 1 augustus

Saoirse Ronan en Margot Robbie spelen respectievelijk de trotse Schotse koningin Mary Stuart en de onzekere Engelse koningin Elizabeth I. Hoewel de koninginnen met elkaar verbonden zijn, bestaat er ook rivaliteit tussen de twee. Geen gewoon kostuumdrama, maar eentje waarbij feminisme en diversiteit als een rode draad door de film lopen.

Film | Jackie | 1 augustus

In deze film kruipt Natalie Portman in de huid van voormalig first lady Jackie Kennedy. We zien de nasleep van de moord op JFK door haar ogen. Van het decor en de kostuums tot de muziek, Jackie is prachtig om naar te kijken. Vooral Portmans outfits zijn een lust voor het oog, en doen de invloedrijke jaren ’60-stijl van het mode-icoon herleven.

Serie | Manifest, seizoen 3 | 1 augustus

Fans van de NBC-serie die door Netflix nieuw leven ingeblazen is, kunnen hun hart ophalen. Zo verschijnt het derde seizoen van het bovennatuurlijke drama eindelijk op Netflix. In de serie draait het om een groep passagiers van een vlucht, die bij aankomst te horen krijgen dat ze vijf jaar vermist zijn geweest. Als ze eenmaal last krijgen van vreemde visioenen, belanden ze in een groot mysterie.

Film | Green Book | 3 augustus

De Oscarwinnaar van 2019 komt in augustus naar Netflix. Green Book vertelt het inspirerende verhaal van de zwarte pianist Don Shirley (Mahershala Ali) die voor zijn tournee door het zuiden van de Verenigde Staten, waar nog strenge segregatiewetten gelden, de witte uitsmijter Tony Lip (Viggo Mortensen) inhuurt als chauffeur en bodyguard. Ze zijn twee tegenpolen, die – zoals te verwachten in een feelgoodfilm als deze – een sterke band opbouwen.

Serie | Never Have I Ever, seizoen 3 | 12 augustus

Gecreëerd door Mindy Kaling en Lang Fisher, doet deze coming-of-age komedieserie iets heel bijzonders: tienerproblemen fris en verkwikkend laten aanvoelen. De sleutel tot het succes? Een script vol oneliners, een scherp oog voor culturele details en een geweldige cast met actrice Maitreyi Ramakrishnan als leading lady. En het beste is: er staat ook nog een vierde seizoen op de planning.

Serie | Brooklyn Nine-Nine, seizoen 8 | 15 augustus

Een grote verrassing voor liefhebbers van Brooklyn Nine-Nine: Netflix dropt deze maand zomaar het achtste en tevens laatste seizoen. Daarin zien we hoe Jake, Amy, Rosa, Boyle, commissaris Holt en de anderen de populaire komedieserie tot een knallend einde brengen. Verwacht nog meer onvolwassen grappen van Jake, een surprise act van Gina – aangezien geen enkel seizoen compleet is zonder haar – en een laatste Halloween Heist (want die gaat er ongetwijfeld komen).

Realityserie | Selling The OC | 24 augustus

Wil je het gat in je hart vullen dat Selling Sunset heeft geslagen, terwijl we wachten op het voorspelbaar dramatische zesde seizoen van de hitshow? Omcirkel 24 augustus dan in je agenda, want dan verschijnt de spin-off van de realityserie, genaamd Selling The OC. We zien hoe Jason Oppenheim leiding geeft aan een nieuwe crew van high-end makelaars aan de spectaculaire kust van Orange County. Miljoenenvilla’s, uitbundige feestjes en de nodige drama gegarandeerd.