wat-is-er-nieuw-op-netflix-in-juli-2022-deze-films-en-series-wil-je-niet-missen-215438
©Netflix

De zomer mag dan niet een typisch ‘Netflix-jaargetijde’ zijn, ook in deze periode zetten we graag een steengoede film of serie op. Al helemaal tijdens een late night bioscoopavond in de buitenlucht – gewoon in de tuin of op het dakterras. Welke nieuwe titels zich daarvoor perfect lenen de aankomende maand? Vogue zet ze voor je op een rij: deze aanraders zijn nieuw op Netflix in juli 2022.

Nieuw op Netflix in juli 2022

Van de grote ontknoping van Stranger Things seizoen 4 tot de veelbelovende film Persuasion met Dakota Johnson in de hoofdrol. Zie hier: het beste van al het nieuws op Netflix in juli 2022. Bekijk ook onze favorieten van de afgelopen maand.

Serie | Stranger Things, seizoen 4, deel 2 | 1 juli

Eind mei konden fans van Stranger Things eindelijk hun tanden zetten in het gloednieuwe seizoen van de Netflix-hit. Welja, het eerste deel dan. Nu lanceert Netflix het complete vierde seizoen, zodat de emotionele rollercoaster die we hebben doorgemaakt in het eerste deel tot een (spectaculair) einde komt. Staat het volledige vierde deel nog op je watchlist? Vermijd dan bovenstaande trailer om spoilers te voorkomen.

Documentaire | Girl in the Picture | 6 juli

Dat true crime een geliefd genre is, weet de streamingdienst maar al te goed. Wederom komt Netflix met een bizarre zaak, die begint bij een simpele foto van een jong meisje en haar vader. Het blijkt om Sharon Marshall te gaan, de vermeende dochter van beroepscrimineel Franklin Floyd. Er zweeft een groot mysterie om het meisje heen, aangezien ze al dertig jaar vermist is en niemand haar échte identiteit kent.

Film | The Sea Beast | 8 juli

De makers van de succesvolle animatiefilm Moana komen met een nieuwe, meeslepende prent. The Sea Beast neemt je mee naar een tijd waarin enorme, angstaanjagende monsters over de zeeën heersen. De ultieme helden? Monsterjagers. Een van hen is Jacob Holland, die samen met het jonge, maar dappere meisje Maisie Brumble – dat zich als verstekeling op zijn schip heeft verstopt – de grootste avonturen beleeft.

Film | Persuasion | 15 juli

Klaar voor Jane Austen in een stijlvol jasje? Enter de nieuwe Netflix-film Persuasion met Dakota Johnson in de hoofdrol. De film volgt de ongetrouwde Anne Elliot die op 19-jarige leeftijd valt voor een veelbelovende jonge luitenant bij de marine (gespeeld door Cosmo Jarvis). Ze wordt echter overgehaald om hun verloving te verbreken, omdat hij geen fortuin heeft. Jaren later kruisen hun paden elkaar weer. Gaat ze er nu écht voor of kiest ze toch voor een knappe aristocraat (Henry Golding)?

Film | Hotel Mumbai | 18 juli

De spannende dramafilm Hotel Mumbai is gebaseerd op de serie gruwelijke aanslagen die in 2008 plaatsvonden in India. Een van hun doelwitten was het vijfsterrenhotel Taj Mahal Palace. Als de terroristen eenmaal binnen zijn, doet het moedige hotelpersoneel er alles aan om zoveel mogelijk slachtoffers te voorkomen – ook als dat betekent dat ze hun eigen leven op het spel moeten zetten. Een realistisch drama dat ongetwijfeld indruk achterlaat.

Film | The Gray Man | 22 juli

Dat Ryan Gosling een multitalent is, mag duidelijk zijn. Zagen we onlangs nog de eerste beelden van hem in Barbie als platinablonde Ken met een aanzienlijke laag zelfbruiner, in The Gray Man speelt hij een meedogenloze CIA-agent met een flinke dosis testosteron. In de nieuwste actiefilm van The Russo Brothers (Captain America: Civil War, Avengers: Endgame) ontdekt hij geheime informatie waarna zijn leven niet meer zeker is.

Serie | Uncoupled, seizoen 1 | 29 juli

Terwijl we moeten wachten op het derde seizoen van Emily in Paris en het tweede deel van And Just Like That verblijdt maker Darren Star ons met een nieuwe serie. In Uncoupled speelt Neil Patrick Harris (How I Met Your Mother) de rol van de succesvolle Michael, die na een huwelijk van zeventien jaar wordt verlaten door zijn man. Opeens is de veertiger weer single en ontdekt hij hoe het datingleven van New York is veranderd.