zien-de-eerste-beelden-van-ryan-gosling-als-ken-in-greta-gerwigs-barbie-214573
©ANP/Doreen Kennedy/REX/Shutterstock

Er zijn maar weinig films waar zo reikhalzend naar wordt uitgekeken als Greta Gerwigs aankomende film Barbie. Velen verwachten dat de indie-filmregisseur een radicale, vernieuwende kijk zal geven op de ontstaansgeschiedenis van de geliefde Mattel-speelgoedpop. Vorige maand kregen we al een eerste blik op Margot Robbie die de rol van Barbie vertolkt. We zagen haar al rijdend in een knalroze Corvette en gestyled in alle glorieuze kitscherige mode-items die je zou verwachten. Nu zien we de eerste beelden van haar tegenspeler Ryan Gosling als Ken.

Ryan Gosling is Ken in ‘Barbie’

Als we af mogen gaan op de reacties van het internet heeft Goslings look meer dan voldaan aan de opdracht. Lees: platinablond haar, een geoliede sixpack en royale hoeveelheden fake tan. Met zijn opvallende transformatie zou de acteur zo uit een jaren ’90 Toys “R” Us catalogus hebben kunnen komen. Zijn outfit is een perfecte knipoog naar de Y2K-boybandstijl, met een stonewashed denim jack met afgeknipte mouwen, bijpassende jeans en een paar klassieke witte boxers met ‘Ken’ gestikt op de tailleband.

Hoewel het zeker een gewaagde esthetische ommezwaai is ten opzichte van Gerwigs vorige films, zijn fans ervan overtuigd dat de gewaagde looks van Ryan Gosling en Margot Robbie een hint zijn naar een meer subversieve visie voor de film. Deze wordt gemaakt door Gerwig en haar partner Noah Baumbach (die meeschreef aan het scenario), waarin ook Issa Rae, Hari Nef, Simu Liu en America Ferrera een rol spelen. (De release van Barbie staat gepland voor de zomer van 2023.)

“Wanneer mensen Barbie horen denken ze gelijk: ik weet wat dit voor film gaat worden”, vertelt Robbie eerder aan de Britse Vogue in een coverinterview. “En dan horen ze dat Greta Gerwig het schrijft en regisseert, en dan hebben ze zoiets van: ‘Oh, nou, misschien…'” Als we mogen afgaan op de nieuwste foto van Gosling, moeten we het onverwachte blijven verwachten.

Ryan Gosling
©Jaap Buitendijk / Courtesy of Warner Bros. Pictures

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.