kijkvoer-voor-tweede-kerstdag-seizoen-2-van-npo-serie-sisi-236253
©NPO

Heb je Tweede Kerstdag geblokt voor een pyjamadag voor de tv? Dan wil je Sisi zeker op je kijklijstje zetten. Seizoen 2 van de NPO-serie is vanaf maandag te zien. Lees hier alles wat je wil weten over het vervolg van het kostuumdrama.

Let op: dit artikel bevat spoilers van seizoen 1. 

Seizoen 2 van ‘Sisi’

Het tweede seizoen vervolgt het spannende verhaal van de Oostenrijkse keizerin en laat de andere kant van haar leven zien. In de nieuwe afleveringen zien we alles over de vurige affaires van Sisi en Franz Josef, buitenechtelijke kinderen, een strenge schoonmoeder, mentale problemen, een eetstoornis en het strikte hofleven.

Nadat de dochter van Sisi en Franz Josef aan het einde van seizoen 1 overlijdt, zou de geboorte van hun zoon en troonopvolger het geluk van het echtpaar weer compleet moeten maken. Toch hangen er in het nieuwe seizoen donkere wolken boven het Oostenrijkse keizerrijk. De Duitse kanselier Otto von Bismarck dreigt Oostenrijk in een oorlog te betrekken en wanneer Sisi voor een politieke missie naar Hongarije reist, steelt graaf Andrássy haar hart. Daarmee begint een onstuimige periode in het leven van de keizerin.

Cast en releasedatum

Dominique Devenport en Jannik Schümann kruipen opnieuw in de huid van Sisi en keizer Franz Josef. Daarnaast is een rol weggelegd voor Giovanni Funiati, die de begeerlijke graaf Andrassy speelt.

Het nieuwe seizoen bestaat uit zes afleveringen en is nu al beschikbaar op NPO Plus. Vanaf maandag 26 december zendt KRO-NCRV dagelijks een aflevering uit om 20.30 uur op NPO 2. Heb je het eerste seizoen nog niet gezien? Die kun je nog steeds bekijken via het streamingsplatform. En voor wie geen genoeg kan krijgen van kostuumdrama’s, selecteerde Vogue nog meer series die vol zitten met theatrale kostuums, meeslepende (verboden) liefdesverhalen en decadente taferelen.

Bekijk de eerste beelden van Sisi seizoen 2 hier:

sisi serie
©NPO
sisi seizoen 2 npo
©NPO
npo serie sisi seizoen 2
©NPO