zin-in-meer-heartbreak-na-one-day-dan-wil-je-deze-soortgelijke-series-ook-zien-290391
©Netflix

Grote kans dat je de nieuwe Netflix-serie One Day al gezien hebt – anders had je waarschijnlijk niet op dit artikel geklikt. Het valt niet te ontkennen dat de miniserie, die het verhaal vertelt van de bijzondere band tussen Emma (Ambika Mod) en Dexter (Leo Woodall) door de jaren heen, veel losmaakt (zelfs op modegebied). Ook ik heb zeker een traantje (goed, tranen met tuiten) gelaten bij het zien van de in totaal veertien afleveringen. Mocht je One Day uitgekeken hebben en nog tranen over hebben, dan wil je deze soortgelijke series ook zien.

Soortgelijke series voor fans van One Day

Van meer will they/won’t they-verhalen tot drama’s die ook een reis door de tijd zijn, deze series wil je ongetwijfeld op je kijklijst zetten als je One Day geweldig vond.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Modern Love

Modern Love is gebaseerd op de gelijknamige wekelijkse column van The New York Times en elke aflevering draait om een ander liefdesverhaal dat zich afspeelt in New York. Mocht dat nog niet interessant genoeg klinken, dan zal de cast je misschien overtuigen: Anne Hathaway, Andrew Scott, Dev Patel, Kit Harington, Tina Fey en nog vele anderen maken allemaal hun opwachting in de serie. Modern Love is te bekijken op Prime Video, waar je ook de Nederlandse versie (Modern Love Amsterdam) vindt met onder anderen Rifka Lodeizen, Minne Koole en Jade Olieberg.

This is Us

In One Day zien we het leven van Emma en Dexter veranderen gedurende achttien jaar, waarbij er telkens wordt gefocust op een enkele dag. Deze manier van storytelling vormt ook de rode draad in This Is Us, te zien op Disney+. De serie volgt de levens van de broers en zussen Kevin, Kate en Randall en hun ouders Jack en Rebecca, in de loop van verschillende tijdspannes.

Normal People

Will they or won’t they? Net als in One Day vraag je je in deze serie ook voortdurend af of de hoofdpersonages wel of niet voor elkaar gaan. In Normal People, gebaseerd op de gelijknamige roman van Sally Rooney, leven we mee met Connell (Paul Mescal) en Marianne (Daisy Edgar-Jones). We volgen de ontwikkeling van hun relatie vanaf de middelbare school tot het einde van hun universiteitsdagen. Te zien op Prime Video.

First Love

First Love is een Japanse miniserie over de relatie tussen een man en een vrouw die vijftien jaar nadat ze samen opgroeiden proberen hun liefde nieuw leven in te blazen. Net als One Day volgt First Love een complexe, meeslepende romance tussen twee mensen door de jaren heen. Een verhaal dat gegarandeerd de nodige emoties oproept. Je bekijkt First Love op Netflix.

Virgin River

Ook te zien op Netflix: Virgin River, een romantische dramaserie over de verpleegster Mel Monroe die naar een stadje in het noorden van Californië verhuist in een poging haar verleden achter zich te laten en een nieuw leven te beginnen. Virgin River werd al snel een hit en telt inmiddels vijf seizoenen. Door de complexe personages, dosis romantiek en emotionele conflicten is de serie de ideale keuze om na One Day te kijken.

Tell Me Lies

De serie Tell Me Lies is erg vergelijkbaar met One Day. Zo hebben ze allebei dezelfde will they/won’t they-dynamiek en zijn ze beiden verspreid over een langere periode. De verschillen? Tell Me Lies is een stuk duisterder en heeft – in tegenstelling tot One Day – wel een tweede seizoen. De serie gaat over de personages Lucy (Grace Van Patten) en Stephen (Jackson White) die elkaar op de universiteit hebben ontmoet. Vervolgens zien we hun levens ontwikkelen gedurende acht jaar. Tell Me Lies is te bekijken op Disney+.

High Fidelity

We sluiten deze lijst met soortgelijke series voor fans van One Day af met High Fidelity, ook te zien op Disney+. Net als One Day (en andere bovengenoemde titels) is deze serie gebaseerd op een boek: de gelijknamige roman van auteur Nick Hornby. In de hoofdrol zien we Zoë Kravitz als Robyn Brooks, een eigenaresse van een platenzaak die via muziek en popcultuur terugdenkt aan haar relaties uit het verleden.