timothee-chalamet-neemt-het-op-tegen-chocoladekartel-in-eerste-surrealistische-trailer-van-wonka-261403
©Warner Bros.

Eerst Gene Wilder, toen Johnny Depp – en nu is het Timothée Chalamet die de hoge hoed van Willy Wonka opzet. De acteur speelt de excentrieke chocoladefabriekeigenaar in zijn vroege jaren, in een op Charlie and the Chocolate Factory geïnspireerde prequel, genaamd Wonka. En ja, hij zal zingen en dansen.

Timothée Chalamet is Willy Wonka

Hoewel de meeste plotdetails nog geheim zijn, weten we al wel dat de film gaat onderzoeken hoe Wonka, die voorkomt in het klassieke kinderboek van Roald Dahl, een illustere snoepmaker werd. Paul King van Paddington regisseert de film, David Heyman van de Harry Potter-franchise is de producent en in de cast zitten ook Olivia Colman, Sally Hawkins en Rowan Atkinson. Voor Chalamet is het een van de vele belangrijke rollen die hij momenteel speelt. Zo vervult hij binnenkort ook de hoofdrol (samen met Zendaya) in Denis Villeneuve’s langverwachte vervolg op Dune en speelt hij de levende muzieklegende Bob Dylan in de biopic A Complete Unknown.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

In oktober 2021 deelde de voormalige Britse Vogue-coverster het eerste beeld van zichzelf in zijn rol op Instagram. Op de foto is hij te zien met een chocoladekleurige hoge hoed, een fluwelen jas met ingewikkeld borduurwerk en een sjaal met print. De post kreeg als bijschrift: ‘De spanning is verschrikkelijk, ik hoop dat het zo blijft’. Een verwijzing naar een zin van Wilder in zijn vertolking van Wonka in Willy Wonka & the Chocolate Factory uit 1971.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Warner Bros. Pictures (@wbpictures)

Eerste trailer

Op 11 juli 2023 verscheen de eerste trailer van Wonka. Verwacht snoepkleurige beelden met Hugh Grant als een dansende oompa loompa en een giraf die Rowan Atkinson achtervolgt. Oh, en een heus ‘chocoladekartel’ dat het op Wonka gemunt heeft. Bekijk hieronder de eerste trailer van Chalamet als de excentrieke chocoladefabriekeigenaar. Het aftellen tot de releasedatum – 15 december 2023 – is begonnen.