9-inspirerende-modecitaten-om-het-jaar-mee-af-te-sluiten-236549
©CASPER VAN DER LINDEN, VOGUE NEDERLAND, SEPTEMBER 2022

Sluit 2022 af met de meest inspirerende modequotes. Het einde van het jaar is immers een perfect moment voor reflectie én inspiratie. We blikken terug op de woorden van baanbrekende modeontwerpers, cultuurbepalende redacteuren en stijlvolle mode-iconen.

9 inspirerende modecitaten

Hieronder negen inspirerende modecitaten uit de modegeschiedenis.

Over jezelf zijn

“Mode kun je kopen, stijl bezit je. De sleutel tot stijl is leren wie je bent, wat jaren duurt. Er is geen routekaart; het gaat om zelfexpressie en vooral om houding.” – Iris Apfel, onderneemster.

“Mode is een van de beste middelen om te combineren met muziek, kunst, architectuur, design en typografie – een breed genoeg canvas of een zandbak groot genoeg om alle verschillende dingen te doen waar ik mee bezig ben.” – Virgil Abloh, modeontwerper.

Over de mode-industrie

“We proberen altijd iets te brengen wat langer meegaat dan een modecollectie, iets wat de tijdsgeest weergeeft.” – Viktor & Rolf, modeontwerpers.

“De mode-industrie moet een heel andere manier van denken kweken. We hebben meer diverse mensen nodig die in alle facetten van de industrie werken.” – Edward Enninful, hoofdredacteur British Vogue.

“Mode is niet iets dat alleen in jurken bestaat. Mode zit in de lucht, in de straat, mode heeft te maken met ideeën, de manier waarop we leven, wat er gebeurt.” – Coco Chanel, modeontwerpster.

“Ik hoop een voorbeeld te zijn dat je succesvol kunt zijn, zelfs als je niet de grootste bent. En misschien kun je zelfs juist hierdoor een groter effect hebben.” – Iris van Herpen, modeontwerpster.

Over stijl

“Coolste is wanneer je er niet langer om geeft cool te zijn. Moeiteloosheid is aantrekkelijk – dat is wat stijl voor mij samenvat.” – Rick Owens, modeontwerper.

“Mode is niet mooi, maar ook niet lelijk. Waarom zou het een van beide moeten zijn? Mode is mode.” – Anna Wintour, hoofdredacteur Vogue US.

“Mode is erg belangrijk. Het is levensverbeterend en, net als alles wat plezier geeft, de moeite waard om goed te doen.” – Vivienne Westwood, modeontwerpster.