opgelet-de-inschrijving-voor-cartier-womens-initiative-2023-is-geopend-211911
©Acielle / Style Du Monde

Cartier streeft met Cartier Women’s Initiative al sinds 2006 naar echte verandering. Het initiatief is er voor vrouwelijke ondernemers die streven naar een duurzame impact op milieu en samenleving. Met het jaarlijkse internationale ondernemerschap programma ondersteunt Cartier vrouwelijke ondernemers. Met als doel hun bedrijf te laten groeien en leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen.

Vrouwelijke changemakers

Goed nieuws: ook jij kunt je inschrijven voor Cartier Women’s Initiative. Word je uiteindelijk een van de uitgekozen kandidaten dan krijg je financieel, sociaal en menselijk kapitaal om je bedrijf te laten groeien. Het initiatief heeft al zo’n 262 vrouwelijke changemakers gesteund uit 62 landen. En in totaal 6.178.085 dollar aan subsidies toegekend ter ondersteuning van hun bedrijven. De ondernemers die jou zijn voorgegaan hebben één ding gemeen: ze durven allemaal wereldwijde uitdagingen aan te gaan.

Cartier Women’s Initiative 2023

Het programma dit jaar is iets anders dan voorafgaande jaren. Naast de in 2021 gelanceerde prijs Science & Technology Pioneer Award, wordt nu ook een Diversity, Equity and Inclusion Award gelanceerd om oplossingen op het gebied van ondernemerschap aan te moedigen. Deze prijzen zijn bedoeld om de kloof te dichten tussen de toegang, het succes en de kansen voor gemeenschappen die ondervertegenwoordigd of achtergesteld zijn.

Terwijl de andere awards gericht zijn op ondersteuning van vrouwen, staat de laatste pilot award open voor iedereen. Ook zijn er nieuwe regionale awards bijgekomen. Uit negen regio’s worden drie kandidaten geselecteerd. In april 2023 worden 27 kandidaten uit de negen regio’s over de hele wereld bekendgemaakt.

Iets voor jou?

De winnaar krijgt een beurs van 100.000 dollar. De tweede en derde plaats ontvangen 60.000 en 30.000 dollar. Uiteindelijk profiteren in totaal 33 geselecteerde kandidaten van op maat gemaakte begeleiding en coaching, zichtbaarheid in de media en netwerkmogelijkheden.