van-valentino-tot-claes-iversen-8-van-de-mooiste-looks-van-koningin-maxima-208082

Nu de feestdagen voor de deur staan, is het de hoogste tijd om wat extravagante kledingstukken in huis te halen. Feestjes, borrels en diners: de meeste agenda’s zitten deze maand bomvol. Ter inspiratie kijken we af bij koningin Máxima, van wie mode haar middle name is. Dit zijn acht van de mooiste looks van koningin Máxima.

De mooiste looks van koningin Máxima

Galadiner Corps Diplomatique

In 2019 ontvangt het koningspaar het Corps Diplomatique voor een galadiner op het paleis in Amsterdam. Máxima verschijnt in een witte Stella McCartney. In het tiara en de broche zien we kostbare parels uit de kluis van de Oranjes.

Maxima Corps Diplomatique

Film Festival

In 2016 is Máxima aanwezig bij de vijfenveertigste editie van het International Film Festival Rotterdam (IFFR). De koningin draagt een funky broekpak van het Italiaanse Etro. Om de outfit wat op te spicen kiest ze voor een suede ceintuur met strik en grote oorbellen.

Maxima IFFR

Buenos Aires

Als Máxima in haar rol voor de Verenigde Naties haar geboortestad bezoekt, gaat ze voor een echte eye-catcher. Ze draagt een groene Givenchy met luipaard print en heeft haar nagels donkerrood gelakt. Het maakt dat de Argentijnen niet uitgepraat raken over ‘hun’ Reina Máxima.

Maxima Buenos Aires

Koninklijk huwelijk Luxemburg

Op de vooravond van het huwelijk van de Luxemburgse prins Guillaume en Stephanie draagt Máxima een schitterende creatie van Jan Taminiau. De glaskralen in de strapless jurk fonkelen door flitsen van de camera’s. De japon is door de couturier nauwkeurig afgestemd op de kleur van de robijnen in haar juwelen.

Maxima Luxemburg

Orde van de Kousenband

Ontwerper Claes Iversen en koningin Máxima zijn al jaren een match made in heaven. Een zeer geslaagde samenwerking is die voor het bezoek aan Groot-Brittannië. Bij Willem-Alexander’s toetreding tot de Orde van de Kousenband draagt Máxima een roze cape-jurk van de designer.

Máxima Claes

Grace Kelly expositie

In 2014 is het koningspaar samen met prinses Beatrix en prins Albert van Monaco aanwezig bij de opening van een expositie over Grace Kelly op Paleis het Loo. Máxima verschijnt die avond in een elegante galajurk van het Franse modehuis Lanvin.

Maxima lanvin

Red Ribbon Concert

Bij het Red Ribbon Concert in Amsterdam gaat de koningin, toepasselijk, voor rood. Ze draagt een one shoulder jumpsuit van Valentino.

Maxima Red Cross

Staatsbezoek Groot-Brittannië

Voor een bezoek aan koningin Elizabeth kiest Máxima voor een feestelijk kleurtje. Ze draagt een roze Oscar de la Renta met zwart bloemendessin en zwarte accessoires.

Maxima Oscar