wil-je-zien-emily-ratajkowski-verandert-haar-verlovingsring-in-twee-scheidingsringen-290821
©ANP

Je hebt uiteraard gehoord van verlovingsringen, maar heb je ooit gehoord van scheidingsringen? Dit zijn de laatste sieraden die Emily Ratajkowski heeft toegevoegd aan haar persoonlijke juwelenkistje. Na de scheiding van het model in 2022 van Sebastian Bear-McClard, met wie ze een zoon deelt, Sylvester, besloot Ratajkowski onlangs haar voormalige verlovingsring om te vormen tot twee nieuwe ringstijlen – ‘scheidingsringen’ – waarbij ze de oorspronkelijke bedoeling en het sentiment veranderde.

De ‘scheidingsringen’ van Emily Ratajkowski

Emily Ratajkowski liet de zogenaamde scheidingsringen zien op Instagram. “De ringen vertegenwoordigen mijn eigen persoonlijke evolutie”, vertelt Ratajkowski aan Vogue in een exclusief interview. “Ik vind niet dat een vrouw van haar diamanten moet worden ontdaan alleen maar omdat ze een man verliest.”

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Ratajkowski kwam op het idee om de ringen opnieuw te gebruiken toen ze het essay The Unravelers van haar vriendin Stephanie Danler las in The Paris Review. “[Het] bevat het verhaal van de slangenring van haar grootmoeder; een ring die is samengesteld uit de verschillende stenen van haar verschillende huwelijken”, zegt Ratajkowski. “Ik hield van het idee van een ring die ongegeneerd de vele levens vertegenwoordigt die een vrouw heeft geleefd.”

verlovingsring Emily ratajkowski
©Courtesy of Alison Lou

Uit elkaar

Ratajkowski benaderde vervolgens haar bevriende juwelier Alison Chemla – de creatief directeur achter Alison Lou – om mee te werken aan haar nieuwe concept. Chemla was de perfecte persoon voor het project, aangezien ze de originele verlovingsring van Ratajkowski ontwierp. “Emily en ik hebben veel gepraat over wat ze wilde en hoe ze zich wilde voelen als ze de ringen draagt”, zegt Chemla.

Om de sieraden van Ratajkowski een geheel nieuwe uitstraling te geven, besloot het duo de verlovingsring in twee ringen te splitsen. “Het idee van een scheiding is een om uit elkaar te gaan, dus het was sowieso de bedoeling om de ring in twee aparte maar complementaire ringen te splitsen”, zegt Chemla. Beide stukken bevatten de bestaande stenen van de originele verlovingsring (de ene is een peervormige diamant en de andere is een princess-geslepen diamant) en de platina en 18-karaats geelgouden zettingen. “Het gebruik van de peervormige diamant als pinkring geeft het pit”, voegt de ontwerper eraan toe. “Bij de princess-geslepen diamant wilden we het gevoel geven van een grotere steen, dus voegden we twee trapeziumvormige stenen toe aan de weerszijden.”

Geïnspireerd op Rihanna

Ratajkowski zegt dat het silhouet van de twee nieuwe ringen geïnspireerd is op – wie anders? – Rihanna. “Ik was erg geïnspireerd door Rihanna’s diamanten kleine teenring. Ik vond het idee dat mijn voormalige trouwring op mijn pink zou eindigen erg leuk”, zegt Ratajkowski. “De princess-slijpvorm was een grotere uitdaging. Alison en ik werkten samen om iets te vinden dat modern aanvoelde, maar ook tijdloos.” Ze wilde ook iets heel anders dan de toi et moi-ring waarmee ze ten huwelijk was gevraagd. “Ik was uitgekeken op het originele ontwerp omdat het zo vaak is gekopieerd”, zegt ze. “Het voelde niet speciaal meer. Nu vind ik ze zo mooi dat ik ze niet meer af wil doen. Ik slaap er zelfs mee.”

Hoewel het bedenken van de nieuwe sieraden een leuke ontwerpuitdaging was voor het duo, gaf de diepere betekenis achter het ontwerpproces de stukken een speciaal gevoel. “Het was een leuk project om samen aan te werken in een overgangsperiode in mijn leven”, zegt Ratajkowski. “De ringen werden symbolisch voor mij. Ze zijn een soort teken of bewijs dat mijn leven weer van mij werd. Toen ze de ringen voor het eerst omdeed, gaf Ratajkowski toe dat ze een gevoel van macht had. “Het zijn een paar gekke jaren geweest en eindelijk voel ik een gevoel van vrede in mezelf en over het leven en de toekomst die ik heb en zal blijven opbouwen met mijn zoon”, zegt ze. “Op de een of andere manier voelen deze ringen als een herinnering dat ik mezelf gelukkig kan maken op manieren die ik me nooit had kunnen voorstellen.”

scheidingsringen Emily ratajkowski
©Courtesy of Alison Lou

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata)

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.