van-stine-goya-tot-khaite-x-oliver-peoples-dit-zijn-de-mooiste-zonnebrillen-van-het-seizoen-244719
©Khaite x Oliver Peoples

Is er ooit een reden nodig om een zonnebril te dragen? Naast het functionele aspect, geeft een zonnebril je look nét die extra coole upgrade – de perfecte bijdrage om een moeiteloze je ne sais quoi-stijl te creëren. Niet gek dat bijna de hele modewereld tijdens de huidige fashion weeks zeer zelden zonder bril te zien is. Met de start van het nieuwe seizoen lanceren modehuizen hun nieuwe zonnebrillencollecties, van tijdloze ontwerpen tot moderne monturen. We selecteerden de mooiste nieuwe zonnebrillen, om de zon dit jaar in stijl tegemoet te gaan. 

Mooiste zonnebrillen van het seizoen 

Inspiratie nodig voor een nieuwe zonnebril? Het New Yorkse cool-girl label Khaite lanceerde hun allereerste zonnebrilmonturen in samenwerking met een van de meest toonaangevende zonnebrilmerken Oliver Peoples. Ook Stine Goya creëerde haar eerste zonnebril, die je look gelijk de juiste dosis Scandi-vibes geeft. Geliefd merk COS lanceerde een samenwerking met gerenommeerd brillenmerk Linda Farrow en het door celebgeliefde zonnebrillenmerk Flatlist maakte een collectie met styliste Veneda Carter. Kortom: volop inspiratie. Hieronder de tofste nieuwe zonnebrilcollecties van het moment, met ter inspiratie verschillende ontwerpen. 

Khaite x Oliver Peoples

Khaite debuteerde tijdens hun New York Fashion Week herfst/winter 2023-show de nieuwe samenwerking met Oliver Peoples. Als aanvulling op hun ontwerpen presenteert het merk nu ook zonnebrillen, om je cool-girl esthetic volledig af te maken. De collectie bevat drie verschillende monturen die elk verschijnen in vijf kleurencombinaties. De brillen zijn geïnspireerd op het hardware van de Khaite-tassen gecombineerd met vintage stijlen. Een ultieme samenwerking waarin de moderne stijl van Khaite samenkomt met de cultgeliefde stijl van Oliver Peoples.

Khaite x Oliver Peoples is nu verkrijgbaar via de webshop van Khaite en Oliver Peoples 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht dat is gedeeld door @khaite_ny

Khaite x Oliver Peoples
©Khaite

Khaite x Oliver Peoples zonnebril, € 628,95

Mango zonnebril
©Mango

Mango witte zonnebril, € 22,99

Stine Goya

Net als Khaite lanceert ook het Deense label Stina Goya voor het eerst een zonnebrillencollectie. De drie gloednieuwe stijlen komen in twee kleuren: feloranje en donkergroen. De vintage-geïnspireerde brillen zijn gemaakt in verschillende stijlen. Van een oversized ontwerp en een cat-eye model tot een activewear-achtige bril met een coole twist. Nog een mooi pluspunt? Van het montuur tot de glazen; alle brillen zijn volledig gemaakt van 100% verantwoorde materialen. 

De Stine Goya zonnebrillencollectie is nu verkrijgbaar via de webshop van Stine Goya

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door STINE GOYA (@stinegoyastudio)

Stine Goya zonnebril

Stine Goya

Stine Goya cat-eye zonnebril, € 220

Giorgio Armani zonnebril
©de Bijenkorf

Giorgio Armani groene bril, € 270

COS x Linda Farrow

Op zoek naar toegankelijke brillen met de stijl van een designerontwerp? Dan zit je bij deze samenwerking goed. Het Zweedse merk slaat de handen ineen met Linda Farrow die sinds 1970 bekend staan om hun unieke brillencollecties. COS creëerde vijf tijdloze zonnebrilstijlen met het merk, van scherpe ronde modellen tot coole rechthoekige monturen. 

COS x Linda Farrow is nu verkrijgbaar via de webshop van COS

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door COS (@cosstores)

COS x Linda Farrow zonnebril
©COS

Ronde bril van COS x Linda Farrow, € 150,00 

Mango ronde zonnebril
©Mango

Mango ronde zonnebril, € 22,99

Flatlist x Veneda Carter

Het door beroemdheden geliefde Deense brillenmerk Flatlist lanceerde deze maand de tweede samenwerking met Veneda Carter. De Deense, L.A.-based styliste en juwelenontwerpster werd bekend door haar werk als ontwerper bij Yeezy en als de persoonlijk stylist van Kim Kardashian. Het merk creërde twee stijlen genaamd Daze en Disco in verschillende kleuren – van blauw tot oranje en zwart en grijs – die je outfit ongetwijfeld een coole twist geven. 

Flatlist x Veneda Carter is nu verkrijgbaar via de webshop van Flatlist

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door FLATLIST (@flatlisteyewear)

Flatlist x Veneda Carter zonnebril
©Flatlist

Flatlist x Veneda Carter zonnebril, € 215

Mango zonnebril
©Mango

Mango acetaat zonnebril, € 22,99