een-lust-voor-het-oog-saint-laurent-lanceert-eerste-fine-jewelry-collectie-252683
©Juergen Teller / Saint Laurent

Liefhebbers van Saint Laurent, rejoice! Het Franse modehuis heeft zojuist Haute Joaillerie gelanceerd, de eerste collectie fine jewelry ooit van dit modehuis. Ontworpen door creative director Anthony Vaccarello, sluiten de juwelen naadloos aan op Saint Laurents esthetiek van minimalisme, strakke lijnen en een focus op hardware. Daarmee vormen ze de ultieme finishing touch voor elke chique (Saint Laurent-)look – van powerblazers tot avondjurken met capuchon.

Saint Laurent lanceert fine jewelry

De eerste collectie fine jewelry van Saint Laurent bestaat uit armbanden, kettingen, oorbellen, ringen en manchetten, gemaakt van goud, diamanten en andere waardevolle materialen. Sommige stukken zijn versierd met – of bestaan slechts uit – de ‘cassandre’ van het modehuis: het alom bekende YSL-logo. Andere juwelen zijn minder snel herkenbaar, maar bevatten wel kenmerkende stijlen van Saint Laurent. Denk aan gestroomlijnde stukken als brede cuffs, statement oorbellen in piramidevorm en chunky armbanden. Juwelen die zijn ontworpen om decennia te overbruggen en trends te overstijgen.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De campagnebeelden van Saint Laurents eerste fine jewelry-collectie tonen de sieraden in het buitenleven. Zo zien we modellen met groene vingers – voorzien van de nodige ringen – bezig in een Saint Laurent-tuin. Waar de één een plant verpot, houdt een ander een stuk boomschors omhoog. En dat alles vastgelegd door de beroemde modefotograaf Juergen Teller. Hoewel we het niet bepaald aanraden om met deze juwelen in de tuin te werken, zijn de stukken ongetwijfeld een lust voor het oog.

Saint Laurent Haute Joaillerie is vanaf 2 mei te koop in geselecteerde flagshipstores en via pre-order online.

Saint Laurent lanceert fine jewelry
©Juergen Teller / Saint Laurent
Beeld uit de juwelencampagne van YSL
©Juergen Teller / Saint Laurent
Juwelencampagne van Saint Laurent
©Juergen Teller / Saint Laurent
Saint Laurent lanceert fine jewelry
©Juergen Teller / Saint Laurent