toteme-het-favoriete-modelabel-van-de-minimalisten-onder-ons-lanceert-een-sieradenlijn-274927
©Steven Meisel

Toteme, het Zweedse modemerk van Elin Kling en Karl Lindman dat bekendstaat om zijn minimalistische esthetiek, breidt uit met een sieradenlijn. “Ik heb altijd al een visie gehad om aanvullende stukken bij onze collecties te ontwerpen”, zegt Kling, de creative director van het label. “Het voelt erg spannend om eindelijk onze eerste sieraden te kunnen aanbieden.”

Toteme lanceert sieradenlijn

Sinds de start van Toteme in 2014 hebben Kling en Lindman het label gepositioneerd als een bron voor de basisgarderobe van de moderne vrouw. Ze boekten succes met de uitbreiding naar schoenen (in 2019) en tassen (2022), dus sieraden waren een natuurlijke volgende stap. De in totaal dertien stukken in de eerste collectie, met twee keer per jaar nieuwe toevoegingen, bieden de architecturale kwaliteit en de verheven eenvoud waar het duo in gespecialiseerd is.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De ontwerpen, zegt Kling, “passen bij een moeiteloze manier van kleden”, terwijl ze ook “een statement maken”. Ze zijn niet overdreven groot of overweldigend qua kleur of concept en omvatten delicate schakelkettingen, met diamanten bezette ringen en geëmailleerde armbanden.

Fine jewelry

De gloednieuwe sieradenlijn van Toteme komt te midden van soortgelijke stappen van luxemerken die mogelijkheden zien buiten de modesieraden getoond op de catwalk (zoals Prada en Saint Laurent). Kling benadert de categorie als een liefhebber van sieraden. “Juwelen hebben voor mij altijd een emotionele weerklank gehad”, zegt ze. “Sommige van mijn meest dierbare items zijn de ingetogen vintage stukken die ik elke dag draag.” De lancering omvat zowel modegevoelige als verfijnde sieraden die in prijs variëren van omgerekend ongeveer 390 tot 2.500 euro.

Wat is Klings must-have? Er schieten me er twee te binnen: “De emaille armbanden, ik vind het een leuk idee om ze na verloop van tijd te verzamelen”, zegt ze. “En de brede ring die je over je knokkels draagt is een andere favoriet, die past perfect naast mijn trouwringen.”