kate-middletons-nieuwe-go-to-ketting-is-geliefd-onder-modeliefhebbers-269621
©Getty Images

Gouden sieraden zijn al eeuwenlang – en vandaag de dag nog steeds – een gewild accessoire. De heersende stemming op social media? Hoe groter de ketting, hoe chiquer hij is. Streetstylers, redacteuren en beroemdheden voegen al seizoenenlang chunky, gouden kettingen toe aan hun looks. Zo is onder anderen Hailey Bieber groot fan, en nu blijkt ook Kate Middleton weg te zijn van de gouden schakelketting.

Kate Middleton draagt gouden schakelketting

Het bezoek van de prinses aan een prominente fabriek in Yorkshire onderstreepte haar persoonlijke band met de textielindustrie: de fabriek nam 65 jaar geleden het productiebedrijf van haar familie over. In 1958 speelde haar overgrootvader van vaderskant, Noel Middleton, een rol in de verkoop van het familiebedrijf, William Lupton & Co, aan AW Hainsworth, na meer dan 160 jaar actief te zijn geweest.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De prinses van Wales – die een eenvoudige werkgarderobe heeft samengesteld, bestaande uit blauwe pakken afgewisseld met looks in de latte-trend – heeft het altijd bij ingetogen sieraden gehouden. Als ze geen erfstukken van de koninklijke familie draagt voor staatsdiners of formele gelegenheden, houdt de prinses van delicate kettingen met de initialen van haar kinderen. Maar voor een bezoek aan AW Hainsworth, een textielfabriek in familiebezit in Leeds, voegde de prinses dinsdag een opvallende gouden ketting toe aan haar bosgroene Burberry-pak.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Kate Middleton in schakelketting
©Getty Images

Shop de schakelketting 

Kate droeg haar single-breasted blazer met gouden accentknopen en bijpassende broek over een witte zijden blouse en voegde er groene, suède laarzen aan toe. Wat echter opvalt, is haar dikke, gouden ketting. Het exemplaar is afkomstig van het Britse sieradenmerk Laura Lombardi – een gewild label als het op relatief betaalbare, stijlvolle sieraden aankomt. Net als Kate fan van de chunky gouden schakelketting? Je shopt onze favorieten hieronder.

Michael Kors-schakelketting

Michael Kors ketting
©de Bijenkorf

Vergulde ketting met logo, € 179

Blush-schakelketting

Blush schakelketting
©de Bijenkorf

Ketting van 14 karaat goud, € 499

Laura Lombardi-ketting

Laura Lombardi ketting
©Matches Fashion

Vergulde schakelketting, € 174

COS-schakelketting

COS schakelketting
©COS

Goudkleurige ketting, € 49

Maje-ketting

Maje ketting
©de Bijenkorf

Ketting met schakels, € 145

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.