kate-middleton-verruilt-haar-kenmerkende-navy-kleding-voor-de-populaire-latte-trend-268659
©Getty Images

Sinds ze meer dan tien jaar geleden een werkende royal werd, heeft de prinses van Wales een betrouwbaar uniform samengesteld voor haar officiële verschijningen – van Catherine Walker-jasjes voor formele gelegenheden tot een blazer en skinny jeans voor sportevenementen. Deze looks hebben vaker wel dan niet een navy kleur, maar voor de herfst gaat Kate Middleton voor een nieuwe tint. De royal omarmt de latte-trend: oorspronkelijk een make-uptrend die zich inmiddels ook heeft vertaald naar de modewereld (en waar ook Meghan Markle fan van is).

Kate Middleton in de latte-trend

Terwijl Kate Middleton in haar beginjaren als royal vooral bloemenjurken droeg, ziet haar go-to outfit er tegenwoordig heel anders uit. Vaak kun je haar uittekenen in een minimalistisch maatpak, een wit T-shirt en een paar puntige hakken (de royal heeft die outfitformule de afgelopen week maar liefst drie keer gedragen). In veel opzichten is het de ideale zakelijke look voor een moderne prinses. Het is gepolijst en formeel, en door het jasje open te dragen, voelt de look ontspannender aan dan formele kantoorkleding.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Prins William reisde onlangs af naar New York, maar Kate is in Londen gebleven. Deze week bracht ze een bezoek aan een liefdadigheidsinstelling in Aldgate, Oost-Londen. Haar gloednieuwe pak van Roland Mouret wekt een duidelijk herfstgevoel op, mede dankzij de crèmekleurige latte-tint, een van de dominante kleuren voor de herfst/winter 2023. Het silhouet maakt de look modern, dankzij de hoge tailleband en de uitlopende broekspijpen die net over de vloer vallen.

Coffee order dressing

Kate stylede het pak opnieuw af met een vertrouwd wit T-shirt, en droeg een paar karamelkleurige pumps van Gianvito Rossi die perfect bij de look passen. Coffee order dressing wordt officieel een ding dit najaar, zoals blijkt uit de nieuwe, favoriete looks in koffiekleur van A-listers.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.