dit-iconische-accessoire-van-carrie-bradshaw-komt-terug-219847
©Courtesy Copenhagen Fashion Week - James Cochrane

Manolo Blahnik-hakken werden populairder dan ooit, net als de baguette-tassen van Fendi (“It’s not a bag, it’s a baguette”) en Dior-stukken uit John Galliano’s tijd dankzij Sex and the City; Carrie Bradshaws gedurfde stijlkeuzes hadden veel impact en zijn (met onder meer de terugkeer van de Y2K-trend) tot op de dag van vandaag nog steeds relevant. Dat wordt wederom bevestigd door recente shows tijdens Copenhagen Fashion Week, waar één specifiek accessoire plots overal te zien was. Geen tassen of schoenen deze keer, maar het bloemcorsage werd volop gespot tijdens de Deense modeweek.

Bloemcorsage-trend

De oplettende SATC-fans onder ons weten waar ik het over heb. In vele afleveringen van de serie is Carrie te zien met grote, uitgedoste bloemencorsages op haar top, jurk of jas. Bradshaw verschijnt voor het eerst met het accessoire in seizoen drie, aflevering twee, gecombineerd met haar iconische bontjas. Daarna draagt ze verschillende bloemen – overigens vaak van modehuis Chanel – herhaaldeijk in de serie.

De outfit die ze draagt tijdens haar eerste ontmoeting met love-interest Aiden wordt gezien als een van haar meest memorabele corsage-looks in de serie. Net als haar blauwe jurk met knalroze bloem tijdens een wandeling met Miranda over 5th Avenue. En dan is er natuurlijk nog de eerste film, waarin Sarah Jessica Parker een mega oversized variant van het accessoire draagt als onderdeel van haar jurk. Maar ook in 2021 draagt Carrie het accessoire opnieuw, deze keer tijdens de reboot And Just Like That.

Trend tijdens Copenhagen Fashion Week

Het lijkt erop dat de recente opleving van Carrie Bradshaws gedurfde bloemaccessoire invloed heeft op de huidige modecollecties. Zo werd de bloemcorsage meerde malen gespot tijdens de eerste lente/zomer 2023-shows van het seizoen, tijdens Copenhagen Fashion Week. Deens label The Garment loopt voorop in de trend, en stylede bijna elke look af met een minimalistische versie van de corsage. Ontwerpster Sophia Roe koos voor een satijnen variant in ingetogen kleuren, die de klassieke outfits een moderne Carrie-achtige twist gaven.

Ook modelabel Gestuz verwerkte het accessoire in de collectie. Modellen liepen over de catwalk terwijl de corsage de show stal, al werd deze wel op een andere manier gedragen. Geen bloem op de borst, maar een gigantische bloemcorsage rondom de hals was de manier waarop het merk het accessoire terug liet komen in hun looks. Ook Scandi-label Saks Potts toonde een variant van de corsage, in een collectie geïnspireerd op de stijl van kroonprinses Mary van Denemarken uit het begin van de zeroes. Goudkleurige leren rozen verschenen als versiering op tassen, als armband en op topjes.

We couldn’t help but wonder… wordt de bloemcorsage de nieuwe accessoiretrend van 2023? Als het aan de stijlvolle Scandi-labels ligt wel.

Een gouden corsage gespot bij Saks Potts
©Courtesy Copenhagen Fashion Week/James Cochrane
Coursage trend
©Courtesy Copenhagen Fashion Week/James Cochrane
©Courtesy Copenhagen Fashion Week/James Cochrane