een-ode-aan-tweed-5-hoogtepunten-van-chanels-herfst-winter-2022-show-207346

Het is de laatste dag van Paris Fashion Week, waarop traditiegetrouw Chanel haar nieuwe collectie met de wereld deelt. In plaats van een bombastisch spektakel in het Grand Palais – waar in het verleden de meest adembenemende decors zijn gebouwd – houdt Karl Lagerfeld’s opvolger Virginie Viard het intiemer. Zo ook vandaag, tijdens de presentatie van Chanel herfst/winter 2022.

Dit wil je weten over Chanel herfst/winter 2022

Hieronder vind je de ultieme hoogtepunten van Chanel herfst/winter 2022. De rode lijn in de show? De meest iconische Chanel-stof aller tijden: tweed.

Chanel herfst/winter 2022
©ANP
1/5
Native Share

It’s all about the tweed

Chanel staat bekend om veel dingen, waaronder het gebruik van tweed. In de show staat de iconische stof centraal, wat overduidelijk te zien is in het Grand Palais Éphémère. De stoelen, de muren én de catwalk zijn bekleed in het materiaal, en moeten bij elkaar de Schotse rivier Tweed voorstellen.

Ook in de collectie zien we een heleboel tweed, van mantelpakjes tot mantels en van jurken en jumpsuits tot, ja, zelfs panty’s. Al dat tweed wordt gecombineerd met Chanel-juwelen, ieniemini crossbody-tassen (waarin je slechts AirPods kunt vervoeren) en regenlaarzen die ongetwijfeld Instagram gaan veroveren.

Regenlaarzen bij Chanel herfst/winter 2022
©ANP
2/5
Native Share

Met Chanel de regen in

Over die regenlaarzen gesproken, met de varianten van Chanel wíl je gewoon dat het volgend najaar veel gaat regenen. Op de catwalk spotten we modellen in rubberen laarzen met het beroemde dubbele C-logo. Die komen in verschillende kleuren, van klassiek zwart tot ecru. Daarnaast zijn er ook hoge exemplaren die tot de dij reiken – fishermen style – waarmee we zo een vijver in zouden stappen.

Ribpanty bij Chanel herfst/winter 2022
©ANP
3/5
Native Share

De comeback van de ribgebreide maillot

Als het aan Chanel ligt, krijgen we geen koude benen aankomend najaar. Zo zien we op de catwalk de ene na de andere ribgebreide maillot – én kniekousen, die net boven de regenlaarzen uit piepen. De maillots worden gedragen met klassieke lakleren flats, voor een schoolmeisjesachtige look.

Jill Kortleve bij Chanel herfst/winter 2022
©Chanel
4/5
Native Share

Jill is terug

Het is anno 2022 een nachtmerrie van elk model tijdens fashion month: een positieve coronatest krijgen, waardoor je niet kunt meelopen met alle shows waarvoor je geboekt bent. Het overkwam Vogue-coverster Jill Kortleve. Gelukkig is het Nederlandse topmodel weer helemaal hersteld – net op tijd om voet te zetten op de Chanel-catwalk. Dat doet ze in een tweed bomberjasje en harembroek met monogramprint, stunning as always.

Jill is niet het enige Nederlandse model dat de show steelt bij Chanel; ook Felice Noordhoff, Kiki Willems en Rianne van Rompaey lopen mee.

Chanel herfst/winter 2022
©Acielle/Style Du Monde
5/5
Native Share

Sixties beauty

Zoals bij iedere show van het Franse modehuis speelt beauty een grote rol. Sommige modellen krijgen een typisch sixties kapsel aangemeten: lange, volle lokken met een zijscheiding, versierd met een haarclip (wat tevens een van de grotere haartrends van het moment is). En de make-up? Die oogt fris met een roze blush, volle wimpers en een subtiele gloss op de lippen.