de-chicste-schoenen-uit-de-collectie-van-kate-middleton-209068
©Getty Images

In de kast van Kate Middleton prijken ongetwijfeld talloze schoenen, maar de Britse royal heeft – net als iedereen – haar persoonlijke favorieten. Zo zijn haar Gianvito Rossi 105 pumps (klassieke point-toe schoenen met elegante hakken) haar ‘altijd goed schoenen’ – al schroomt ze ook niet om op een paar plateau pumps ten tonele te verschijnen. Wij duiken in de schoenenkast van Kate aan de hand van haar stijlvolle publieke verschijningen. Dit zijn de chicste schoenen van Kate Middleton.

De chicste schoenen van Kate Middleton

Hakken

De nude LK Bennet sledge heels: Kate draagt ze voor het eerst tijdens haar eerste officiële tour in Canada in 2011. Ze is in het begin van haar koninklijke carrière net zo trouw aan deze schoenen als aan haar krultang (al kon ze net wat makkelijker afscheid nemen van de LK Bennet’s dan van de krultang). In de loop der jaren ruilt ze de hoogglans slip-ons die overal bij passen in voor elegantere, suède exemplaren.

Naast de signature hakken van Gianvito Rossi die Kate in verschillende hoogtes en kleuren bezit, is de hertogin fan van Jimmy Choo Romy pumps. Zo heeft ze ook een feestelijk paar met glitters. Verder in haar collectie: elegante Prada’s en Manolo Blahnik’s. Emmy London’s lage blokhakken vallen ook onder Kate’s favorieten en Rupert Sanderson voorziet haar van heel wat event-friendly exemplaren.

De tekst gaat verder onder de foto’s.

Kate Middleton
©LK Bennet schoenen in 2011. Samir Hussein/GettyImages
©Gianvito Rossi pumps tijdens Kerst in 2019. Rooke/Shutterstock
Kate en William
©Manolo Blahnik’s forest-green BB pumps. Pool/Samir Hussein/GettyImages
Kate Middleton
©Kate in een Barbara Casasola jurk en Jimmy Choo Romy pumps, in 2019. Tim Rooke/Shutterstock

Laarzen

Als het op laarzen aankomt, zien we de outdoor-kant van de Hertogin. Als die-hard Penelope Chilvers-fan – ze kocht zelfs een paar voor dochter prinses Charlotte – en natuurliefhebber kiest Kate graag de lange, leren bruine laars voor bij haar chique, outdoor look. Deze bruine laarzen komen alleen publiekelijk tevoorschijn als Kate acte de présence moet geven bij een wat meer rustiek, koninklijk event.

Ook deed Kate in 2020 mee aan de over-the-knee-laarstrend. Ze bezit onder meer suède exemplaren van Ralf Lauren en Saint Laurent die er chic uitzien onder haar geliefde midi-jurken. Toch passen laarzen met een voorzichtige hak beter bij de elegante stijl die ze in de loop der jaren heeft ontwikkeld.

De chicste laarzen van Kate
©©RALPH LAUREN SUEDE BOOTS ONDER KATE’S MCQUEEN JAS IN 2020. SAMIR HUSSEIN/GETTYIMAGES

Sneakers

Kate’s sneakercollectie is vooral tijdloos. Een paar Nike Vapormax runners laten haar ‘street’-kant zien. De M&S Ribbon-trainers doen het prima, maar Kate kiest liever voor de veilige Superga- en Veja-sneakers. Deze betaalbare, witte gymschoenen laten zien dat de moeder van drie zich bewust is van de boodschap die ze afgeeft met haar outfits.

Kate sneakers
©Supergas in Battersea, 2020. Shutterstock

Sleehakken

Ook de sleehakken verdwijnen niet uit Kate’s schoenencollectie. Door een langdurige relatie met Castañer zijn een paar mooie espadrilles met hakken nooit ver weg. Ze is niet de enige beroemdheid in de Castañer fanclub: Grace Kelly en Lauren Bacall droegen de jute zolen graag en ook Alexa Chung en Penélope Cruz zijn fan.

Welke schoenen wij graag zien in Kate’s collectie? Meer van de ballerina’s die ze droeg als twintiger. Terwijl Kate een voorliefde heeft voor French Sole flats, zouden Repetto’s tijdloze flatjes – veel gedragen door Brigitte Bardot en Kate Moss – haar ook prachtig staan, bijvoorbeeld onder een jeans.

Queen Elizabeth
©De hertogin en haar Castañers in 2019. WPA Pool/GettyImages