dries-van-noten-bracht-fun-en-florals-naar-de-rode-loper-290911

Dries Van Noten kondigde gisteren aan dat hij stopt bij zijn gelijknamige label. Hij maakt zijn laatste buiging tijdens zijn mannenshow in juni. ‘Ik heb me een tijdje voorbereid op dit moment’, schreef hij in een verklaring op Instagram, ‘en ik voel dat het tijd is om ruimte te maken voor een nieuwe generatie talenten om hun visie op het merk te brengen.’ Om Dries Van Noten te eren, verzamelde Vogue een aantal van zijn beste looks op de rode loper

Ontwerper Dries Van Noten

Van Noten is een Belgische ontwerper die deel uitmaakt van de legendarische Antwerpse zes, naast Ann Demeulemeester en Walter van Beirendonck. Als ontwerper heeft hij zeker zijn stempel gedrukt op de modewereld. Hij staat bekend om zijn levendige, kleurrijke collecties. Het is zijn benadering van textiel, borduurwerk en prints die hem tot een echte legende hebben gemaakt, die altijd een gevoel van plezier naar de catwalks brengt. Dit geldt ook voor de rode loper. Door de jaren heen heeft Van Noten een aantal van Hollywoods best geklede beroemdheden in bloemenjurken en andere prachtige ensembles gestoken.

Van Cate Blanchett tot Michelle Obama

Enkele van de beste rode loper hits van de ontwerper? In 2008 woonde Cate Blanchett de Oscars bij in een van zijn geborduurde satijnen jurken. De actrice droeg Van Noten overigens veelvuldig. Ze droeg ook zijn veelkleurige bloemenjurk met een bijgesneden blazer naar een première van Stateless in 2020. Een andere beroemde fan van de ontwerper is Michelle Obama; in 2015 bracht de toenmalige first lady een bezoek aan Japan in zijn technicolor jas.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Het is geen verrassing dat sommige van Van Notens beste momenten op de step en repeat ook bestonden uit botsende prints – een van zijn kenmerkende elementen. Tijdens het Met Gala 2011 rockte Solange zijn mouwloze jurk met verschillende geometrische patronen. En vorig jaar woonde Hong Chau een Oscars-lunch bij in een tuniek met twee verschillende bloemenprints.

De beste looks van Dries Van Noten op de rode loper

Door de jaren heen is Hollywoodkleding zeker uitbundiger geworden dankzij zijn opvallende ontwerpen. En hoewel zijn label na zijn vertrek niet verdwijnt, zal het moeilijk zijn om Van Notens magie te evenaren. In een zee van zwarte jurken koos hij voor kledingstukken die bewust opvallen, en daarvoor zullen we altijd van hem blijven houden. Hieronder de beste looks op de rode loper ontworpen door Dries Van Noten.

Sarah Jessica Parker in 2006

©Getty Images
1/13
Native Share

Florence Pugh in 2020

florence Pugh dries van noten
©Getty Images
2/13
Native Share

Solange in 2011

solange dries van noten
©Getty Images
3/13
Native Share

Nicole Kidman in 2008

Nicole Kidman dries van noten
©Getty Images
4/13
Native Share

Noomi Rapace in 2022

©Getty Images
5/13
Native Share

Kirsten Dunst in 2023

©Getty Images
6/13
Native Share

Hong Chau in 2023

©Getty Images
7/13
Native Share

Cate Blanchett in 2020

©Getty Images
8/13
Native Share

Margot Robbie in 2020

margot robbie dries van noten
©Getty Images
9/13
Native Share

Maggie Gyllenhaal in 2019

©Getty Images
10/13
Native Share

Rihanna in 2015

rihanna dries van noten
©Getty Images
11/13
Native Share

Cate Blanchett in 2008

cate Blanchett dries van noten
©Getty Images
12/13
Native Share

Michelle Obama in 2015

Michelle obama dries van noten
©Getty Images
13/13
Native Share

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.