american-football-speler-draagt-rok-naar-super-bowl-242342
©Getty Images

De Super Bowl is natuurlijk een sportevenement, maar onze ogen zijn vooral gericht op de modemomenten. Onze nummer één vraag was natuurlijk wat Rihanna zou dragen tijdens haar comeback op het podium. Vlak daarna volgde de vraag in welke looks atleten bij het State Farm Stadium in Arizona zouden verschijnen. Want, met alle ogen op de atleten gericht, leek hun korte wandeling van de auto naar de locatie een kleine catwalkshow. Wie als best dressed uit de bus kwam? Zonder twijfel JuJu Smith-Schuster, een speler van de Kansas City Chiefs. De American football-speler leverde een bijzonder sterke outfit door een rok naar de Super Bowl te dragen.

American football-speler JuJu Smith-Schuster

Smith-Schuster liet het traditionele maatpak (of een cozy pregame-trainingspak) achterwege. In plaats daarvan koos hij voor een geplooide Thom Browne-rok die net onder de knie viel. Mannen in rokken zijn natuurlijk niets nieuws op de catwalks en rode lopers, maar het is vooral verfrissend er een te zien in zo’n onverwachte setting. ‘Deze shit is niet voor iedereen’, schreef de atleet op zijn Instagram Stories.

Smith-Schuster stijlde zijn groene rok met een grafisch wit overhemd met knopen, stevige Fendi-laarzen en een Saint Laurent-tas met handvat aan de bovenkant (iemand houdt van designer!). Om de look af te maken droeg hij een zwarte baret van Kenzo, met het woord Paris erop. In deze outfit had hij zeker op weg kunnen zijn naar de front row van de modeweek in de lichtstad.

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

De rok

Het is een groeiende trend dat atleten de rok omarmen, met name de sleek stijlen van Thom Browne. Eerder droeg Russell Westbrook een witte kilt tot onder de knie naar de show van Browne in de lente van 2022 in New York. Naar het Met Gala kwam hij opnieuw in een rok van Thom Browne. En hij was niet de enige: Odell Beckham Jr. droeg vorig jaar ook een geplooide zwarte rok tijdens het Met Gala. Bekijk hun looks hieronder.