de-nieuwe-stijlformule-van-anne-hathaway-ice-queen-dressing-278211
©Getty Images

Anne Hathaway is net zo beroemd om haar oprechte relativeringsvermogen als om haar Oscarwinnende rol in Les Misérables en eindeloos citeerbare rol in The Devil Wears Prada, maar – vanuit een modeperspectief althans – zit ze nu stevig in haar ijskoningin-tijdperk met veel witte looks. In het perscircuit voor William Oldroyds bewerking van Eileen heeft de 41-jarige actrice (en haar superstylist Erin Walsh) zich een esthetiek aangemeten die doet denken aan de White Witch van The Lion, The Witch & The Wardrobe – op de best mogelijke manier.

Anne Hathaway in witte looks

Bewijsstuk A: de head-to-toe, met Swarovski-kristallen versierde Des Phemmes-look die ze droeg op weg naar de studio van Kelly & Mark in november. Het ijzige gevoel van de outfit wordt versterkt door haar Bulgari-juwelen en zilveren Jimmy Choo-sandalen (om te verwijzen naar onze favoriete ijskoningin Elsa: the cold never bothered her anyway). En voor een optreden later diezelfde dag? Toen zagen we Anne in een witte blazer en jurk van het van het Australische label Anna Quan met daaronder een paar ongerepte Christian Louboutin-hakken. Zelfs haar Fashion Awards-look – een 37 jaar oude schat uit de Valentino-archieven – kwam in een crèmekleurige tint die de witheid van haar diamanten ketting alleen maar accentueerde.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Hathaways meest recente witte winterlook kwam op 8 december: weer een Des Phemmes-outfit, deze keer in de vorm van een met kristallen bezette bustier en rok, met een bijpassende jas eroverheen toen ze de Jimmy Fallon-studio binnenging en verliet.

‘Character dressing’

Hathaway mag dan nooit bezweken zijn voor de allure van character dressing, maar haar Elsa-achtige looks passen opvallend goed bij de sfeer van Eileen, die zich afspeelt tijdens een ijskoude winter in Massachusetts in de aanloop naar eerste kerstdag 1964. De focus van de film: de opbloeiende vriendschap tussen het hoofdpersonage (Eileen McKenzie), een wanhopig eenzame, seksueel onderdrukte secretaresse in een jongensgevangenis, en de nieuwe psychiater van de instelling, Rebecca (Hathaway), een afgestudeerde van Harvard die veel rookt, eindeloze martini’s drinkt en het recht in eigen handen neemt. Met andere woorden: het is niet A Wonderful Life, maar het heeft wél geleid tot een prachtige promogarderobe.

Anne Hathaway in een van haar witte looks
©Getty Images
Swarovski-kristallen en Bulgari-juwelen in één look voor een bezoek aan Kelly & Mark.
De actrice in een witte blazerjurk
©Getty Images
Hathaway geeft een andere draai aan 'winter whites' later op dezelfde dag.
Anne Hathaway in een van haar witte looks
©Getty Images
In Des Phemmes voor een optreden bij Jimmy Fallon.
De actrice in een witte lange jas
©Getty Images
Gehuld in een lange witte jas buiten de studio.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.