avril-lavigne-pauzeert-wereldtour-voor-coutureweek-en-verschijnt-in-indrukwekkende-iris-van-herpen-look-303593

De coutureweek in Parijs is in volle gang. En dat betekent dat menig beroemdheid zich verplaatst naar de Franse hoofdstad. Onder de genodigden: Avril Lavigne – die speciaal voor de modeweek haar wereldtour pauzeerde. Voor welke ontwerper ze dat deed? De Nederlandse Iris van Herpen, die een unieke interactieve couture-expositie creëerde.

Avril Lavigne in Iris van Herpen

Parijs is een vertrouwde plek voor de zangeres. “Mijn vader is hier geboren”, vertelt ze aan de Amerikaanse Vogue. “Ik heb hier gewoond en Franse les gevolgd, dus ik ken de stad eigenlijk heel goed. Ik voel me erg verbonden met Parijs.” Slechts enkele dagen nadat ze haar album Greatest Hits uitbracht, vertrok Lavigne naar Parijs voor de herfst/winter 2024-coutureshow van Iris van Herpen; vlak nadat ze had opgetreden op het Southside Festival in Baden-Württemberg, Duitsland, zat ze al in de glam.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Dit mag dan wel haar eerste coutureshow van het seizoen zijn, Lavigne is geen vreemde van de modeweek. “Tijdens mijn eerste Paris Fashion Week woonde ik de show van Chanel bij, dat was geweldig. Ik hing rond met Karl Lagerfeld en bezocht het appartement van Coco Chanel”, herinnert ze zich. “Ik deed mijn eigen haar en make-up – ik hield het heel minimalistisch – en genoot er enorm van dat ik zulke iconische kledingstukken mocht dragen.”

Unieke couturelook

Dit keer ruilt de Sk8r Boi-zangeres haar minirok en combat boots in voor een sculpturaal zwart-wit kledingstuk van Van Herpen. “Ik hou ervan om extra uit te pakken voor een modeshow en echt te experimenteren met nieuwe kapsels en make-uplooks. Ook ben ik bereid om alles te proberen wat wild en out there is qua kleding. Het draait allemaal om een open mind“, zegt ze. Waarom deze specifieke jurk haar zo aantrok? “Het is een heel ander silhouet en andere stof dan ik gewend ben, en dat maakt het leuk.”

Avril Lavigne
©Adrelanine
1/7
Native Share
Avril Lavigne: Vanuit de tourbus gelijk in de make-up. Ik ben nog steeds aan het nagenieten van de show de avond ervoor op Southside Festival.
Avril Lavigne maakt zich klaar voor de show
©Adrelanine
2/7
Native Share
In de glam voor het evenement.
Avril Lavigne met Guram
©Adrelanine
3/7
Native Share
Ik kwam mijn goede vriend Guram tegen. We liepen samen door de ruimte en bewonderden het werk van Van Herpen.
Ik had geen idee wat ik van de show zou kunnen verwachten. Het enige wat ons is verteld, is dat we door de show heen zullen lopen.
©Adrelanine
4/7
Native Share
Ik wist niet wat ik van de show zou kunnen verwachten. Het enige wat ons is verteld, is dat we 'door de show' heen zouden kunnen lopen.
Avril Lavigne met Iris van Herpen.
©Adrelanine
5/7
Native Share
Avril Lavigne samen met Iris van Herpen.
Iris van Herpen met Avril Lavigne
©Adrelanine
6/7
Native Share
Ik vond de visie van Iris van Herpen voor de show geweldig, vooral omdat het niet traditioneel was.
Avril Lavigne
©Adrelanine
7/7
Native Share
Ik vraag me af hoe de modellen, die als 'kunst' aan de muur hingen, zo lang konden blijven hangen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.