hoe-mystery-guest-mona-patel-in-een-iris-van-herpen-jurk-een-van-de-best-geklede-gasten-van-het-met-gala-werd-297297
©Alikhan

Het is een droom van velen: een publieke verschijning maken op de rode loper van het Met Gala, vormgegeven door een van de invloedrijkste stylisten van deze tijd. Ondernemer en filantroop Mona Patel, wier carrièrepad haar een welverdiende plaats aan de tafels van het Met Gala opleverde, maakte dit waar. Naast zijn sterklant Zendaya heeft Law Roach ook deze debutante voor het Met Gala gestyled, en zo zag dat eruit.

Wie is deze mystery guest?

Patel werd geboren in Gujarat, India. Ze verhuisde op jonge leeftijd naar de VS om aan de Rutgers University te studeren. Hier vestigde ze zich in 2003, om haar ondernemerschap voort te zetten. Patel heeft langzaam een miljoenenimperium opgebouwd dat meerdere bedrijven beslaat. In het hart hiervan ligt Patels geesteskind, Couture For Cause, een non-profitorganisatie die haar liefde voor mode en haar filantropische bezigheden combineert met het steunen van zinvolle doelen.

Na het inzamelen van aanzienlijke fondsen en donaties door het veilen van unieke couturestukken (waarvan het grootste deel afkomstig is uit haar persoonlijke archief), bezorgde de Forbes Next 1000-ster zichzelf een ticket voor de Superbowl van de modewereld: het Met Gala. Hier maakte ze haar debuut in een custom Iris van Herpen-couturejurk.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Mona Patels Met Gala-jurk

Patels nauwsluitende jurk bevat een onverwachts detail dat de ondernemer zelf bedacht. (Onderdeel van haar vele talenten is het werven van een solide team dat haar visie kan uitvoeren.) Het gaat hier om een reeks kinetische bloemblaadjes die haar armen omcirkelen. Deze fladderen in slow motion – een lust voor het oog toen de business mogul op de trappen van het Met haar weg naar boven baande. Deze toevoeging aan haar couturelook was een accent dat Patel samen met haar vriend, kinetisch bewegingskunstenaar Casey Curran, realiseerde. Ze begon maanden van tevoren aan dit stuk te werken en voltooide het pas één dag voor het debuut op de rode loper.

“Ik wilde dat mijn debuutlook mijn erfgoed en mijn liefde voor couture zou vieren. Toen ik van het thema hoorde, leek Iris van Herpen een voor de hand liggende keuze”, vertelt Patel aan Vogue. De Nederlandse haute couture-ontwerper haalt voor haar buitenaardse esthetiek inspiratie uit de natuur. Vervolgens creëert ze unieke outfits, waarvan delen zijn gemaakt door Indiase borduurhuizen waar het merk vaak mee samenwerkt. Het ontwerp voor Patel? Een verbluffende naked dress met een vlindervormig korset en een sculpturale sleep, die een eerbetoon brengt aan het thema The Garden of Time.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Mona Patel draagt een custom Iris van Herpen jurk
©Alikhan

The road to the Met

Patel is door en door perfectionistisch en zocht daarom naar de beste mensen in het vak om haar Met Gala-verschijning te stylen. Dan moet je natuurlijk de legendarische image architect Law Roach hebben. De stylist ging in maart naar India om de bouwstenen te verzamelen voor haar custom jurk van Iris van Herpen. Het Met Gala-traject van Patel en Roach leidde hen naar een fabrieksbezoek in Mumbai met leden van het team van de ontwerper. Vervolgens zochten ze in de stad rode loper-waardige juwelen uit. Op het Vogue-kantoor aten ze Indiaas eten en werd het rode loper-moment besproken. En zo werd Patel een van de best geklede gasten van het Met Gala 2024.

Meer lezen over het Met Gala 2024? Ontdek hier (bijna) alle looks van beroemdheden op de rode loper.

Mona Patel draagt een custom Iris van Herpen jurk
©Alikhan

Fotograaf: Alikhan. Art Director: Radik Ayzharikov. Make-up: Sidney Jamila. Haar: Chris Martin, Edgar Martin. Producent: Karina Kandel. Productieontwerper: Kristopher Saldana

Jurk: Iris van Herpen. Armstuk: Casey Curran

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue IN.