rechtstreeks-van-de-catwalk-balenciaga-opent-eerste-couturewinkel-in-parijs-215936

Vers van de catwalk zo in eigen it-bag: Balenciaga opent op woensdag 6 juli, na afloop van hun coutureshow, de allereerste boetiek met haute couturestukken in Parijs. En wel op een iconische plek: de winkel komt aan de Parijse Avenue George V, in hetzelfde pand als waar de ontwerper in 1937 zijn eerste Franse boetiek opende – dat later, in 1968, weer zijn deuren sloot.

Couturewinkel Balenciaga in Parijs

Een plek waar vanaf 6 juli dus iedereen terechtkan voor unieke items uit de couturecollectie van het modehuis. De kledingstukken, die in gelimiteerde oplage worden aangeboden, kosten tussen de 15.000 en 100.000 euro, en voor een tas betaal je tussen de 8.500 en 15.000 euro. De prijs voor een zonnebril begint bij 3.500 euro.

Alle items zijn alleen in de boetiek verkrijgbaar. Als een kledingstuk niet goed past, kan de klant het ter plekke laten vermaken in het atelier dat zich in hetzelfde pand bevindt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Balenciaga 🕊 (@balenciaga)

Haute couture onder de aandacht

Het idee achter de eerste openbare couturewinkel van het modehuis is dat op deze manier haute couture meer in de openbaarheid wordt gebracht en toegankelijker wordt voor het relatief jonge klantenbestand. “Het gaat om zowel mannen als vrouwen tussen de 30 en 35 jaar”, vertelt Cédric Charbit, CEO van Balenciaga, aan Vogue Business. “Zij denken dat Balenciaga bekend is geworden door de Triple S sneaker. Dat is natuurlijk niet zo. Dus in zekere zin is het ook een stukje educatie. Maar bovenal het onder de aandacht brengen van wat het belangrijkste is van mode. Voor mij is couture daar de puurste vorm van”, aldus de CEO.

Stukje geschiedenis

Couturier Cristóbal Balenciaga opent in 1919 de deuren van zijn eerste boetiek. De winkel is gevestigd in de Spaanse plaats San Sebastián. Later breidt hij uit met vestigingen in Madrid en Barcelona. De Spaanse koninklijke familie is fan van het eerste uur, maar vanwege de Spaanse burgeroorlog – 17 juli 1936 tot 1 april 1939 – verhuist Balenciaga naar Parijs. Daar gaat de eerste winkel van het modehuis open in 1937, aan de Avenue George V in Parijs.