bella-hadid-brengt-de-iconische-supermodelstijl-uit-de-jaren-90-terug-naar-cannes-in-vintage-versace-299034
©Getty Images

Er zijn veel sterren in de Franse stad aanwezig voor het Cannes Filmfestival deze week, maar weinigen trekken zoveel publiek als Bella Hadid. Het supermodel, dat op dit moment een vaste en graag geziene gast is in Cannes, trekt elke dag een zwerm fans en paparazzi aan als ze het iconische Hotel Martinez verlaat. Dat was ook dinsdag zo. Het model ging voor goud – letterlijk – met een opvallende vintage look van Versace die supermodelwaardig is en ons voor even mee terugneemt naar de jaren negentig. (En dat de ochtend nadat ze de show stal op de rode loper in haar naked dress van Saint Laurent.)

Bella Hadid draagt een gouden jurk

Natuurlijk trekt Bella Hadid alle aandacht met haar rode loper-looks tijdens het filmfestival. Maar het model bewijst dat ze ook alle ogen op zich weet te richten in haar ‘off-duty looks’ (die natuurlijk niet echt off-duty zijn). Dinsdag gaf het model haar outfit een glamoureuze draai in de vorm van een gouden halterjurk van Versace – vintage Versace, welteverstaan. De mini-jurk bevatte een subtiele bloemenprint en een lage halslijn.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Bella stylede haar jurk met een paar puntige vintage Chanel-pumps, diamanten oorbellen van Chopard en een rechthoekige zonnebril met getinte glazen. Stuk voor stuk items die ons mee terugnemen naar circa 1999. En de jurk zelf? Die is eigenlijk het mode-equivalent van een gouden trofee. Ze wint ermee de prijs voor het best geklede supermodel in Cannes.

Misschien wel het beste nieuws is dat het Cannes Filmfestival nog niet voorbij is. De kans is dus groot dat we nog meer glamoureuze outfits van Hadid te zien krijgen. Wat zal ze hierna dragen? Ze heeft haar sheer-moment, haar gouden moment en (nog een ander) vintage-moment gehad. Onze gok is dat ze gaat kiezen voor pailletten of een pak in de stijl van Saint Laurents Le Smoking.

Bella Hadid in Cannes
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.