bella-hadid-ruilt-haar-naked-dress-in-voor-een-adembenemende-vintage-gucci-jurk-299017
©Getty Images

Wat kan Bella Hadid nog dragen om haar naked dress van Saint Laurent in Cannes te overtreffen? Een vintage stuk van Gucci, natuurlijk.

Bella Hadid in vintage Gucci

Nadat Bella zich dinsdag in de ochtend in het goud had gehuld, veranderde het model van outfit. Zo kwam Bella Hadid tevoorschijn in een crèmekleurige vintage jurk van Gucci die perfect was voor de rode loper. Het ontwerp – met een diepe halslijn die net onder haar borstbeen eindigde, een asymmetrische zoomlijn en een geweven kriskraspatroon – lijkt er een te zijn die op vintage walhalla 1stDibs werd aangeboden. Volgens de verkoper is de jurk afkomstig uit de lente/zomer 2005-collectie van Gucci, wat zou betekenen dat het uit Alessandra Facchinetti’s eerste collectie als creative director voor het modehuis komt.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Stylist Molly Dickson hielp Hadid om de glamour van haar look te versterken: het model droeg bijpassende satijnen pumps met een puntige neus. Ook droeg ze opmerkelijke juwelen die bij haar zeldzame jurk passen: een halsketting met twee strengen met een grote peervormige hanger en oorbellen met drie stenen.

Een nieuwe stijl

De sexy look is in lijn met Hadids recente stijlrichting. Zo deed ze eerder hoofden draaien (en kaken op de grond vallen) toen ze een volledig doorschijnende Saint Laurent-pantyjurk droeg in Cannes. En in New York trok ze eerder deze maand ook al een prachtig vintage stuk uit de kast: een slipdress van Dior door John Galliano. Een nieuwe stijl waar wij als modeliefhebbers geen genoeg van kunnen krijgen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.