bella-hadid-zet-cannes-in-vuur-en-vlam-met-haar-gewaagde-naked-dress-298792
©Getty Images

De ultradunne pantyjurken van Anthony Vaccarello komen eindelijk goed tot hun recht. Bella Hadid betrad de rode loper van het Cannes Filmfestival in look zeven van de Saint Laurent herfst/winter 2024-show: een halterjurk met 10-denier kousencups, een lijfje van geknoopte panty’s en een rok tot onder de knie.

Bella Hadid op het Cannes Filmfestival 2024

Hadid, gestyled door Molly Dickson, ging voor Old Hollywood-glamour die synoniem is geworden met het Cannes Filmfestival, en voegde een paar mahoniehouten peep-toe hakken en een paar glinsterende oorbellen toe.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Deze look past perfect bij Hadids nieuwe stijl met aardetinten die we alleen maar kunnen omschrijven als ‘sexy nimf’. Tijdens de promotie van haar parfummerk Orebella in New York droeg het model een doorschijnende Dior-slipdress van John Galliano, evenals een crèmekleurige Rokh-jurk met een kanten lijfje. En afgelopen weekend in Cannes ging ze voor een eenvoudige tankjurk. Maar deze look – met alleen een paar extreem goed geplaatste naden om haar lichaam te bedekken – is veruit haar meest gedurfde tot nu toe.

Stijlrisico

Toen hem werd gevraagd hoe hij deze stukken uit de collectie zou produceren, zei Vaccarello tegen Vogue: “Vraag me niet eens naar de productie – ik kan het je niet vertellen.” Dat dit de eerste keer is dat de delicate outfits op de rode loper zijn gespot, spreekt voor Hadid die graag stijlrisico’s neemt. Zelfs als zij de enige persoon ter wereld is die een van deze Saint Laurent-looks draagt (eens kijken of ze het einde van de avond heeft gehaald zonder kleerscheuren), is het feit dat Vaccarello bereid was om er een voor haar te maken, een bewijs van Hadids enorme macht in de mode-industrie.

En als dit de garderobe is van Bella Hadid voor haar eerste officiële dag in Cannes 2024? Dan kunnen we ons alleen maar voorstellen wat er nog gaat komen.

Bella Hadid op het Cannes Filmfestival 2024
©Getty Images
Bella Hadid op het Cannes Filmfestival 2024
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.