beyonce-draagt-30-jaar-later-naomi-campbells-vintage-versace-cowgirlpak-292481
©Getty Images

Het spreekt voor zich dat afgelopen weekend in het teken stond van de release van Beyoncés nieuwste album Act II: Cowboy Carter. Elk nummer heeft een unieke country twist en neemt luisteraars mee op een diverse muzikale reis, onder meer door samenwerkingen met artiesten als Miley Cyrus en Post Malone. Hoewel het album pas minder dan een week uit is, is Beyoncés ongeëvenaarde talent al uitgebreid gevierd. Dat gebeurde tijdens de iHeartRadio Music Awards 2024 die dinsdag plaatsvonden. Voor de gelegenheid droeg de zangeres een vintage outfit, van ruim dertig jaar geleden. Namelijk een vintage Versace-look gedragen door Naomi Campbell op de catwalk van het Italiaanse modehuis in de nineties.

Beyoncé in vintage Versace

Beyoncé ontving de prestigieuze Innovator Award terwijl ze een legendarische western look droeg uit een begeerde collectie: ze droeg een vintage leren Versace-look afkomstig uit de herfst/winter 1992-collectie van het merk, ontworpen door wijlen oprichter Gianni Versace en oorspronkelijk dus gedragen door Naomi Campbell. De set bestaat uit een leren jack met franjes en een strakke leren broek. Beide stukken zijn versierd met gouden Medusa-hardware à la Versace. Ze maakte het geheel af met een Versace-cowboyhoed uit de lente/zomer 2018-collectie van het merk.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De zangeres nam de prijs in ontvangst van de legendarische Stevie Wonder, en onthulde vervolgens dat hij een soulvolle harmonicabijdrage leverde aan haar vertolking van Dolly Partons Jolene. Om deze monumentale mijlpaal in Beyoncés muziekcarrière te vieren, was het uiteraard niet meer dan passend dat de zangeres een stukje modegeschiedenis droeg.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Beyoncé (@beyonce)