blackpink-brengt-bezoek-aan-buckingham-palace-en-doet-dat-in-koninklijke-looks-275887
©Getty Images

Blackpink is in de buurt. Of, nou ja, dicht in de buurt. Het staatsbezoek van de Zuid-Koreaanse president Yoon Suk Yeol aan Londen heeft geleid tot een van de meest opmerkelijke internationale popcultuur crossovers in de recente geschiedenis: K-Pop groep Blackpink brengt een bezoek aan Buckingham Palace.

Blackpink bezoekt Buckingham Palace

In 1997 waren het de Spice Girls die een bezoek brachten aan (destijds prins) Charles. Sindsdien is er geen meidengroep van deze omvang op bezoek geweest bij de royals – tot nu. De bijdrage van Blackpink aan de Koreaanse cultuur ging niet verloren aan koning Charles. Dit benoemde hij in zijn toespraak, tot verrassing van de groep. In zijn speech sprak hij ook over de Koreaanse bijdragen aan de Britse cultuur, waaronder die van de serie Squid Games, de popgroep BTS en Bong Joon-ho’s filmografie. Bovendien prees hij Blackpink voor hun milieubewustzijn. “Ik prijs Jennie, Jisoo, Lisa en Rosé, beter bekend als Blackpink, voor hun rol in het overbrengen van de boodschap van milieuduurzaamheid aan een wereldwijd publiek als ambassadeurs voor het Britse voorzitterschap van COP 26, en later als pleitbezorgers voor de U.N. Sustainable Development Goals”, zei hij.

Koninklijke mode

De bandleden markeerden de gedenkwaardige gelegenheid met hun eigen kijk op koninklijke mode. Jisoo droeg een zwarte jurk met pofmouwen uit de resort 2024-collectie van Christian Dior, die is afgeleid van Maria Grazia Chiuri’s ode aan Frida Kahlo. Ze hield de look in de familie en droeg ook een monogram handtas van heet Franse modehuis. Rosé, die na het diner een praatje maakte met koning Charles, droeg een zwarte fluwelen strapless jurk met een sweetheart-halslijn, die ze combineerde met een strik in haar haar. Ze maakte haar klassieke look af met een zwarte pump met puntneus.

Jennie contrasteerde met haar bandleden in een zoet bruidsensemble. De jurk met lange mouwen was eenvoudig, maar elegant dankzij het off-the-shoulder decolleté en de sleep. Haar look maakte ze af met een zwarte plateausandaal en een fonkelende clutch. Lisa, de enige die zich buiten de neutrale kleuren waagde, koos voor een aquamarijne jurk met een vorstelijke cape van Georges Hobeika. Bij haar tule jurk met kralen droeg ze metallic gouden plateaupumps en een diamanten ketting.

We vragen ons af wat het favoriete Blackpink nummer van koning Charles is. We gokken op Ddu-Du Ddu-Du.

blackpink Buckingham palace
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.