voetbal-meets-caribbean-couture-de-nieuwste-samenwerking-van-botter-en-reebok-ltd-is-nu-verkrijgbaar-295436
©Daniel Obasi

Herinner je nog de sportieve looks op de runway van Botter tijdens de mannenmodeweek van lente/zomer 2024? Goed nieuws: deze looks uit de collab met Reebok LTD zijn nu verkrijgbaar.

Botter x Reebok LTD

De samenwerking tussen Botter en Reebok LTD lijkt goed te bevallen. In 2023 droegen de modellen tijdens de show van Botter al schoenen die het modelabel samen met het sportmerk ontwierp. Dit ging om kleurrijke 3D-geprinte sneakers, die werden gemaakt met behulp van een 3D-printer van technologiemerk HP.

Maar voor de nieuwste samenwerking dook Botter in de rijke voetbalgeschiedenis van Reebok LTD. Dat de samenwerking inspiratie haalt uit juist deze sport, is niet geheel toevallig. Botter, opgericht door Rushemy Botter en Lisi Herrebrugh, is een modemerk waarvan de roots in Curaçao liggen. Het merk belichaamt de essentie van de Caribische cultuur, gecombineerd met hedendaagse designesthetiek. En laat Curaçao nu net een walhalla zijn voor straatvoetbal.

Innovatieve silhouetten

Voor de nieuwste collectie vieren Botter en Reebok LTD de spirit van Caribbean Couture. De kledingstukken in de collab geven een verfrissende kijk op sportkleding. Naast accenten in de blauwe kleur die Botter onderhand als signature heeft, bevatten de kledingstukken innovatieve silhouetten. Zo voegt een trompe l’oeil-kraag aan een sweatshirt een verrassingselement toe en worden de sportieve looks gecombineerd met stropdassen. Maar ook bevat de collab sportsokken en shirts die zo op het veld gedragen kunnen worden.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

botter reebok ltd
©Daniel Obasi

Voetbal in mode

Dat voetbal en mode steeds meer overlap hebben, zagen we al door de Blokecore-trend, waarbij voetbalshirts ook steeds vaker verschijnen buiten het stadion. Maar de invloed die de twee industrieën op elkaar hebben, lijkt alleen maar groter te worden. En dan vooral op het gebied van schoenen. Zo is een opvallend item in de Botter x Reebok LTD-collectie de Energia Bo Kèts-sneaker. Deze schoen is een mix van een voetbalschoen en vooruitstrevend design. De sneaker heeft een handschoenachtige pasvorm en een sculpturale hiel, waardoor elementen van voetbal- en klimschoenen worden gecombineerd. Zorgvuldige stiksels en vulling, die doen denken aan vintage Reebok-voetbalschoenen, voegen een vleugje erfgoed toe aan het eigentijdse silhouet.

De spring/summer 2024-collectie van Botter x Reebok LTD is vanaf nu verkrijgbaar.

botter reebok
©Daniel Obasi