8-fantastische-met-gala-looks-van-rihanna-die-je-omverblazen-210789

Als Rihanna op het Met Gala aankomt, staat de modewereld stil. De laatste keer dat ze de trappen betrad van het museum op Fifth Avenue, droeg ze een bruidsjurk met 3D-bloemen van Valentino. Haar partner A$AP Rocky was gehuld in een look met een kilt. RiRi sloeg erin iedereen te overtreffen door altijd het onverwachte te leveren.

De beste Met Gala-looks van Rihanna

Natuurlijk is dit de modus operandi van de bad gal op de avond van het Met. Deze vrouw bezorgde de wereld talloze memes toen ze haar gigantische gele Guo Pei-cape de trap op sleepte tijdens het bal van 2015. Omelet chic? Ze serveert het als geen ander. Pizza punt-stijl? Zeker weten!

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Voor haar optreden in 2018 werkte ze samen met John Galliano voor een wild versierde pauselijke look die knipoogde naar het thema Heavenly Bodies: Fashion And The Catholic Imagination. Het hoogtepunt? De bisschopshoed van Stephen Jones die ervoor zorgde dat we Rihanna allemaal aanbidden. Ook passeerden een artistiek gedeconstrueerde Comme des Garçons, een smoking van Dolce & Gabbana en een bijzonder gedenkwaardige croptop-look van Stella McCartney de revue.

Hier zijn de looks van de Met Gala-koningin die haar een plaats in de modegeschiedenis hebben bezorgd.

2023

Op het Met Gala 2023 verscheen Rihanna in een gigantische bruidsjurk en een speelse witte zonnebril versierd met nepwimpers. De zwangere superster droeg een zijden, op maat gemaakte jurk van Valentino met een cape, bedekt met dertig gigantische camelia-applicaties gemaakt van vijfhonderd bloemblaadjes en een golvende cape.

rihanna met gala 2023 look
©GETTY IMAGES
1/8
Native Share

2021

Rihanna’s Met Gala-look van 2021, bestaande uit een Balenciaga-jurk en een haute beanie, was zowel sculpturaal als knus. Samen met A$AP Rocky, die haar voorbeeld volgde in een kleurrijke, oversized ERL-jas, bewees ze een modieuze kracht te zijn om rekening mee te houden. Ze waren natuurlijk de laatsten die de trappen op liepen, en sloten de rode loper af met serieuze swagger.

Rihanna tijdens het Met Gala van 2021
©Getty Images
2/8
Native Share

2018

De modewereld gilde van verrukking bij RiRi’s heilige Maison Margiela-mijter en mini-jurk. De zeer sierlijke look – die ontzettend zwaar was door de enorme hoeveelheid versieringen – was het werk van John Galliano’s verbeelding. Het zag er, voor iedereen die met de kaken op de grond stond te kijken, uit als een match made in heaven.

Rihanna tijdens het Met Gala van 2018
©Getty Images
3/8
Native Share

2017

Rei Kawakubo/Comme des Garçons: Art of the In-Between in 2017 beloofde een heleboel parels uit het archief. Rihanna bracht een eerbetoon aan de avant-gardistische Japanse legende in een architecturale jurk. Geïnspireerd door 18e-eeuwse ‘punkers’ en ontworpen om eruit te zien als bloemblaadjes die uit elkaar worden getrokken, is de herfst/winter 2016-creatie perfect voor een vrouw die waarde hecht aan de kunstzinnigheid van mode. Ze zag er simpelweg geweldig uit.

Rihanna tijdens het Met Gala van 2017
©Getty Images
4/8
Native Share

2015

Het internet keek één keer naar Guo Pei’s weelderige gele jurk – die de Chinese couturier twee jaar kostte om te maken – en zag een omelet. Daarna een pasteitje. Toen een pizzapunt. Terwijl de head-turning look aantoonde dat Rih niet te verslaan is als het op Met Gala dressing aankomt, zetet het ook de uitstekende Photoshop-vaardigheden van haar fans in de schijnwerpers. Google het maar.

Rihanna tijdens het Met Gala van 2015
©Getty Images
5/8
Native Share

2014

Vóór Rihanna’s nu zo kenmerkende, toonaangevende stijl was er sex-appeal. Serieuze sex-appeal. Het thema van 2014 was Charles James: Beyond Fashion, en Rih ziet er oogverblindend uit in een curve-framing Stella McCartney-ensemble dat haar tatoeages benadrukt en weinig anders nodig heeft op het gebied van accessoires.

Rihanna tijdens het Met Gala van 2014
©Getty Images
6/8
Native Share

2011

Het Met Gala van 2011, Alexander McQueen: Savage Beauty, schreeuwde om romantiek. Rihanna gaf daar gehoor aan in een kanten jurk van Stella McCartney, een elegante versie van de naked dress-trend die vaste prik is tijdens het Met Gala – ongeacht het thema.

Rihanna tijdens het Met Gala van 2011
©Getty Images
7/8
Native Share

2009

We weten al dat Rih goed is met jurken, dus het is altijd leuk als ze ons een verrassende curveball gooit en met iets heel anders komt. In 2009 deed ze dat in een zeer gelikte Dolce & Gabbana-smoking binnen het thema The Model As Muse. Het was slechts het begin van Rihanna’s toekomst als een van de meest gedurfde fashion icons van deze tijd.

Rihanna tijdens het Met Gala van 2009
©Getty Images
8/8
Native Share

 

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.