7-fantastische-met-gala-looks-van-rihanna-die-je-omverblazen-210789

Als Rihanna op het Met Gala aankomt, staat de modewereld stil. De laatste keer dat ze de trappen betreedt van het museum op Fifth Avenue, draagt ze een haute duvet van Demna voor Balenciaga. Haar partner A$AP Rocky is gehuld in een even knusse look van ERL. RiRi slaagt erin iedereen te overtreffen door altijd het onverwachte te leveren.

De beste Met Gala-looks van Rihanna

Natuurlijk is dit de modus operandi van de bad gal op de avond van het Met. Deze vrouw bezorgt de wereld talloze memes als ze haar gele, met bont gevoerde Guo Pei-cape de trap op sleept tijdens het bal van 2015. Omelet chic? Ze serveert het als geen ander. Pizza punt-stijl? Zeker weten!

Voor haar optreden in 2018 werkt ze samen met John Galliano voor een wild versierde pauselijke look die knipoogt naar het thema ‘Heavenly Bodies: Fashion And The Catholic Imagination’. Het hoogtepunt? De bisschopshoed van Stephen Jones die ervoor zorgt dat we Rihanna allemaal aanbidden. Ook passeren een artistiek gedeconstrueerde Comme des Garçons, een smoking van Dolce & Gabbana en een bijzonder gedenkwaardige crop top-look van Stella McCartney de revue.

Hier zijn de looks van de Met Gala-koningin die haar een plaats in de modegeschiedenis hebben bezorgd.

Rihanna tijdens het Met Gala van 2021
©Getty Images
1/7
Native Share

2021

Gehuld in Balenciaga en een haute beanie, is Rihanna’s Met Gala-look van 2021 zowel sculpturaal als knus. Samen met A$AP Rocky, die haar voorbeeld volgt in een kleurrijke, oversized ELV-jas, bewijst ze een modieuze kracht te zijn om rekening mee te houden. Ze zijn natuurlijk de laatsten die de trappen op lopen, en sluiten de rode loper af met serieuze swagger.

Rihanna tijdens het Met Gala van 2018
©Getty Images
2/7
Native Share

2018

De modewereld gilt van verrukking bij RiRi’s heilige Maison Margiela-mijter en mini-jurk. De zeer sierlijke look – ontzettend zwaar door de enorme hoeveelheid versieringen – is het product van John Galliano’s verbeelding. Het ziet er, voor iedereen die met de kaken op de grond staat te kijken, uit als een match made in heaven.

Rihanna tijdens het Met Gala van 2017
©Getty Images
3/7
Native Share

2017

‘Rei Kawakubo/Comme des Garçons: Art of the In-Between’ in 2017 belooft een heleboel parels uit het archief. Rihanna brengt een eerbetoon aan de avant-gardistische Japanse legende in een architecturale jurk. Geïnspireerd door 18e-eeuwse ‘punkers’ en ontworpen om eruit te zien als bloemblaadjes die uit elkaar worden getrokken, is de herfst/winter 2016-creatie perfect voor een vrouw die waarde hecht aan de kunstzinnigheid van mode. Ze ziet er simpelweg geweldig uit.

Rihanna tijdens het Met Gala van 2015
©Getty Images
4/7
Native Share

2015

Het internet kijkt één keer naar Guo Pei’s weelderige gele jurk, die de Chinese couturier twee jaar met de hand heeft gemaakt, en ziet een omelet. Dan een pasteitje. Toen een pizzapunt. Terwijl de head-turning look aantoont dat Rih niet te verslaan is als het op Met Gala dressing aankomt, zet het ook de uitstekende Photoshop-vaardigheden van haar fans in de schijnwerpers. Google het maar.

Rihanna tijdens het Met Gala van 2014
©Getty Images
5/7
Native Share

2014

Voor Rihanna’s toonaangevende stijl, was er sex-appeal. Serieuze sex-appeal. Het thema van 2014 was ‘Charles James: Beyond Fashion’, en Rih ziet er oogverblindend uit in een curve-framing Stella McCartney-ensemble dat haar tatoeages benadrukt en weinig anders nodig heeft op het gebied van accessoires.

Rihanna tijdens het Met Gala van 2011
©Getty Images
6/7
Native Share

2011

Het Met Gala van 2011, ‘Alexander McQueen: Savage Beauty’, schreeuwt om romantiek. Rihanna geeft daar gehoor aan in een kanten jurk van Stella McCartney met een elegante draai aan de naked dress trend die vaste prik is tijdens het Met Gala – ongeacht het thema.

Rihanna tijdens het Met Gala van 2009
©Getty Images
7/7
Native Share

2009

We weten al dat Rih goed is met jurken, dus het is altijd leuk als ze ons een verrassende curveball gooit en met iets heel anders komt. In 2009 doet ze dat in een zeer gelikte Dolce & Gabbana-smoking. Het thema is ‘The Model As Muse’, en is slechts het begin van Rihanna’s toekomst als een van de meest gedurfde fashion icons van deze tijd.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.