collina-strada-stuurt-modellen-met-beestachtige-protheses-de-catwalk-op-242144
©Hunter Abrams

“Ik heb nog nooit een modeshow gelopen”, geeft Tommy Dorfman backstage bij Collina Strada tijdens New York Fashion Week toe, terwijl het team zich voorbereidt op de bijzondere ervaring die de herfst/winter 2023-show van het merk belooft te worden. “Ze verandert me sierlijk in een klein konijnenbruidje”, vervolgt ze. Dorfman heeft het over creatief directeur Hillary Taymour, die modellen verandert in dieren met de hulp van visagiste Isamaya Ffrench.

Collina Strada herfst/winter 2023

Het team van Ffrench besteedde dagen in de studio van Taymour aan het beschilderen van elk prothesestuk. “Ik wilde echt dat het vloeiend zou overlopen, als een deel van de look dat niet te gekostumeerd aanvoelt. Isamaya en haar team hebben dat zo goed gedaan”, aldus Taymour, die eraan toevoegt dat flora en fauna dit seizoen centraal staan in haar show met als thema ‘Please Don’t Eat My Friends’.

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

“Het gaat over de maatschappij en alle buzzwords. Wees vegetariër, eet je broccoli: je weet wel, al die dingen”, zegt ze terwijl Ffrench’s team rondloopt en biologisch afbreekbare glitter toevoegt aan de puntige oren die bovenop een van de modellen zijn aangebracht.

Beestachtige protheses

“De show is heel karaktervol”, zegt Ffrench te midden van een mengelmoes van paletten, een paar van haar eigen producten zoals Rubberlash, en stapels huidverzorging van Dieux. “Hillary wilde deze leuke en opbeurende wezens creëren”, vertelt ze, terwijl ze wijst op de transformaties om haar heen. We zien modellen met een gepiercte hanenkam, paardenoren en hondensnuiten.

Een etage hoger knoopt haarstylist Evanie Frausto met de hand haarstukjes, geïnspireerd op ingewikkelde ponyvlechten. Lokken worden behandeld met enkele Bumble-producten, zoals Bb Tonic Lotion en Bb Bond-Building Repair Oil Serum, voor een geloofwaardige textuur. Andere modellen dragen wat Frausto noemt “pastelkleurige, grungy, uitgewassen” pruiken. Die van Dorfman is roze, en ze heeft geoefend op het loopje van haar personage. “Ik ga niet als Meryl Streep de catwalk over”, vertelt ze, “maar ik ga alles geven wat ik heb.”

Collina Strada herfst/winter 2023
©Hunter Abrams
Collina Strada herfst/winter 2023
©Hunter Abrams

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.