anne-hathaways-versace-jurk-en-the-devil-wears-prada-reunie-wonnen-de-sag-awards-287667
©Getty Images

De SAG Awards 2024 waren één grote sterrenshow. Maar tijdens de ceremonie zelf waren er drie presentatoren die de show volledig stalen. The Devil Wears Prada co-sterren Anne Hathaway, Meryl Streep en Emily Blunt stonden alle drie weer op het podium om samen de beste mannelijke acteur in een komedieserie te presenteren. “Move at a glacial pace—you know how that thrills me,” grapte Blunt refererende naar de film, terwijl Meryl de lijst met genomineerden aftrapte, verwijzend naar een iconische zin uit hun film uit 2006.

‘The Devil Wears Prada’ op de Sag Awards 

Voor modefans bracht het weerzien van de drie sterren grote gevoelens van nostalgie terug. (En de hoop op een vervolg! Misschien dat de nieuwe musical dat in gang zet?). Emily Blunt zei hoe erg Meryl Streep op haar personage Miranda Priestly leek, waar Meryl tegenin ging. Anne Hathaway onderbrak haar en stelde koeltjes: “No no, that wasn’t a question.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Naast deze fantastische mini-reünie, wij waren we ook weg van Hathaway’s look van de avond. Haar blauwe, off shoulder-jurk van Atelier Versace uit de lente/zomer 2015-collectie was een van de beste jurken van de rode loper van de avond. En er is nog een reden waarom de jurk zo passend was. Wist je dat de inspiratie voor de look ook een knipoog is naar The Devil Wears Prada? Valt je niet iets op aan de kleur van de jurk?

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Anne Hathaway tijdens de Sag Awards 2024
©Getty Images

Anne Hathaway’s Versace-jurk

De stylist van de actrice, Erin Walsh, vertelde aan The Hollywood Reporter dat de rijke blauwe tint van haar jurk eigenlijk was geïnspireerd op een zeer beroemde scène in de film, waarin Miranda (gespeeld door Streep) Andy (gespeeld door Hathaway) de les leest over de historische betekenis van cerulean blue.

“We wilden deze scène terugbrengen maar op een subtiele manier,” zei Walsh. “En wat is beter dan een kleine knipoog naar ceruleumblauw met behulp van een Versace-jurk, ter gelegenheid van haar presentatie met een paar bekende oude vrienden?” Eerlijk gezegd: Anne’s SAG Awards-jurk was meer koningsblauw dan ceruleumblauw, maar we waarderen de referentie naar de film.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.