wil-je-zien-dior-bootst-eigen-flagship-na-als-ijssculptuur-in-china-238770
©Courtesy of Dior

Dat Dior zijn winkels weet om te toveren in trekpleisters, weten we. Afgelopen kerst werkte het Franse modehuis nog samen met Harrods. Het Londense warenhuis veranderde in een gigantisch peperkoekhuis met magische lichtinstallaties en verschillende pop-upboetieks. Dit keer tilt het luxe merk een pop-upwinkel naar een ongekend niveau: in China werd de Avenue Montaigne-flagship van Dior volledig nagemaakt als ijssculptuur.

Dior ijssculptuur

Het enorme ijssculptuur van het Franse gebouw is te zien in het luxe Lake Songhua Seibu Prince Hotel in de provincie Jinling, China. Aan alle details is gedacht: binnenin het gebouw van het ijspaleis vind je kenmerkende items van het merk van ijs, zoals jurken en parfumflessen.

De ludieke actie is geïnspireerd op de Noord-Chinese traditionele gewoonte om miniatuurmonumenten van over de hele wereld met ijs na te bouwen. Dit gebeurt rondom de Chinese jaarwisseling. Het ijssculptuur van Dior gaat dan ook gepaard met een speciale vuurwerkshow, op de eerste en vijfde dag van de vieringen rondom Chinees Nieuwjaar.

Uiteraard hoeven gasten na een bezoek aan dit ijssculptuur niet met lege handen naar huis. In de lobby van het Chinese hotel is een volledig assortiment van de skicollectie van het merk beschikbaar. Daarnaast staat tegenover de ijsinstallatie een tent als café. Hier worden warme chocolademelk, koekjes en macarons van Dior geserveerd voor gasten die de berg af skiën of snowboarden.

dior pop up china
©Courtesy of Dior
dior pop up china 2
©Courtesy of Dior

Nieuwe ambassadeur

Naast de trekpleister in China heeft Dior nog meer nieuws voor de Aziatische markt. De Zuid-Koreaanse zanger en lid van boyband BTS Jimin is de nieuwe globale ambassadeur van het modehuis. De relatie van BTS met Dior dateert al uit 2019, met Kim Jones als ontwerper van de tourgarderobe van de band. Op Instagram deelt Dior dat de zanger met deze samenwerking de tijdloze geest en eigenheid van het merk illustreert.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dior Official (@dior)