dua-lipa-en-haar-nieuwe-vriend-callum-turner-gaan-voor-matching-looks-284604
©Bottega Veneta

Dua Lipa en Callum Turner gaan voor een typische zondagslook (lees: wanneer je uit bed rolt en een spijkerbroek aantrekt) – ook al is het vandaag niet zondag. Bovendien draagt het populairste koppel van het moment er geen Birkenstocks bij, maar Alaïa-mesh flats en frisse sportschoenen. Je kan zien dat het stel, dat begin januari begon met daten en sindsdien overal gevolgd wordt door de pers, pas recentelijk samen is: ze hebben overduidelijk geen tijd gehad (of willen nemen) om hun haar te föhnen en make-up op te doen, en hun lichaamstaal laat zien dat ze romantisch verwikkeld zijn. Het was PDA (Public Display of Affection) fashion – oftewel: mode waar hun verliefdheid vanaf straalt – ten top.

De stijl van Dua Lipa en Callum Turner

Lipa, die op dit moment midden in het awardsseizoen zit voor haar rol in Barbie en binnenkort aan de promotour voor Argylle begint, is over het algemeen niet een typische ‘jeans en een vest’-meid; ze combineert een jeans doorgaans met een vintage haltertop van Dior, een korset van Dion Lee óf een trui van Chanel. Dus dit is wel het soberste dat we de popster in tijden hebben zien dragen.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Maar wie goed kijkt, ontdekt nog steeds kenmerken van iemand die op het punt staat om op te treden bij de Grammy’s. Zo spotten we een Bottega Veneta Gemelli-tas over haar schouder, en zagen we haar eerder Tiffany & Co. Schlumberger-oorbellen bezaaid met diamanten dragen, en weten we dat ze een uitgebreide collectie van zwarte jassen van Alaïa, Gucci en Maison Margiela heeft. Er is al veel gezegd over het feit dat Lipa haar opvallende streetstyle misschien tempert in lijn met Turners casual benadering van mode, maar de Houdini-zangeres ziet er nog steeds uit alsof ze hetzelfde Gucci-meisje is – en Callum ziet eruit alsof hij Gant zou kunnen dragen.

Van casual naar glamour

Dat is de allure van het internetvriendje. We vallen voor mannen met een jongensachtige charme, omdat ze op die leuke jongen uit dat koffiezaakje lijken – totdat Jonathan Anderson ze ‘inpikt’ en ze glitterflares (Kit Connor) en fluwelen vesten (Josh O’Connor) gaan dragen. Het is slechts een kwestie van tijd totdat Turner, die op zijn zeventiende werd gescout als model en kort bij Burberry werkte, weer een campagne-ster wordt en zijn garderobe net zo sprankelend wordt als die van Lipa. Misschien een Tiffany & Co.-speldje à la Jeremy Allen White op de revers van zijn pak?

“Zolang ik met goede mensen blijf werken, is dat het enige wat telt”, vertelde de in Londen geboren acteur ooit aan Vogue over zijn toewijding aan het vak in plaats van aan Hollywood. Maar toen kwam Lipa langs en zagen de hang-outs in Beverly Hills er ineens aantrekkelijk uit. De tijd zal leren of dit een publiciteitsgedreven flirt is, maar kijken hoe hun wederzijdse stijlen samenkomen, is niets anders dan vermakelijk te noemen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.