dua-lipa-zorgt-met-gucci-jurk-voor-een-bondgirl-waardige-look-op-de-rode-loper-284034
©Getty Images

Oscarnominaties? Welke Oscarnominaties? Dua Lipa kreeg misschien geen nominatie voor haar Barbie-soundtrack Dance The Night, maar de Britse popster is wel op weg naar de volgende grote stap: haar filmdebuut. Lipa gaf de Londense première van spionagethriller Argylle dezelfde modebehandeling als ze bij een awarduitreiking in Hollywood zou doen. Ook al is de showcase in het Odeon Luxe op Leicester Square: de rode loper vraagt om drama. Dua Lipa’s antwoord? Gucci.

Dua Lipa draagt Gucci-jurk op rode loper

Dua Lipa droeg een van de eerste jurken van de nieuwe creatief directeur Sabato De Sarno voor Gucci, wat op zichzelf al memorabel is. (Wie dat eerder deed was Taylor Swift.) We kunnen ons voorstellen dat ze naar De Sarno ging met een heel specifieke opdracht: popster meets meedogenloze killer met een voorliefde voor couture. Haar bordeauxrode jurk, vol zorgvuldig aangebrachte micropailletten, was Bond-cameo waardig. En dan vooral dankzij de manier waarop Lipa ‘m presenteerde: één hand in haar warrige Ariël-rode haar, beide ogen gericht op de camera met een zwoele blik.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Het strapless Old Hollywood-silhouet bepaalt Lipa’s garderobe voor het awardseizoen, nog belangrijker is dat het een hint is naar wat komen gaat bij Gucci, waar De Sarno nog maar twee collecties liet zien. De voormalige creatief directeur Alessandro Michele opvolgen is geen makkelijke taak, maar de voormalige Valentino-ontwerper laat al snel zien dat zijn huisvisie minder lijkt op die van Alessandro en meer op Tom Fords Gucci.

Denk: vesten gecombineerd met hot pants; blote torso’s in plaats van broches. Sabato’s eerdere ontwerpervaringen bij Prada en Dolce & Gabbana gecombineerd met zijn intrigerende, sexy stijl passen bij popsterren zoals Dua Lipa, die zelf kameleons zijn. Ze draagt misschien Versace in de film, maar geheim agent Lipa is een killer Gucci-troef op de rode loper.

dua lipa gucci rode loper
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.