muziek-en-mode-vormen-elkaars-inspiratiebron-vogues-marie-nanette-over-the-music-issue-298933
©PAUL BELLAART

“Douchen doe je ’s nachts, nooit ’s ochtends”, hoor ik artdirector Charlie zeggen. “Hoewel een grote tent op het eerste oog bomvol lijkt, is er in het midden bijna altijd nog ruim plek”, vervolgt brandmanager Marissa. “Vergeet niet onder je luchtbed warmtefolie te leggen, dat scheelt de wereld”, tipt artdirector Jolien. Het zijn flarden van het gesprek bij het koffieapparaat op de redactie. Een van de stagiaires wordt klaargestoomd voor haar eerste keer Lowlands. “Kies voor de wc’s in de hoeken, die hebben meer deuren. Dat weet niemand, daar ben je zo aan de beurt”, is de laatste gouden tip.

Festivalzomer

De muziekfestivals spelen ’s zomers een hoofdrol op de Vogue headquarters. Deadlines worden eromheen gepland. Elke zomer is de redactie een aantal dagen volledig uitgestorven, omdat het hele team eerst dagen aan het dansen en vervolgens dagen aan het bijslapen is. Daar waar de hardste techno gedraaid wordt, is fashion director Linda te vinden. Artdirector Jolien staat steevast helemaal vooraan – armen in de lucht. In ieder geval bij de Parcels en Oscar and the Wolf. En Vogue’s Nieke, Yeliz, Charlie en Marissa weten elkaar altijd terug te vinden in Lowlands’ Hacienda.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Vanaf het moment dat we Vogue – het mooiste platform ter wereld – mochten gaan maken, was ons speerpunt om verschillende werelden samen te brengen. Waar we vorig jaar een nummer wijdden aan een internationale hitserie, vieren we dit nummer de samensmelting met de muziekwereld. Muziek en mode vormen elkaars inspiratiebron. Zoals dit jaar in het oog sprong met de plotselinge return van countrymuziek. Al een paar maanden voor de drop van Beyoncés Cowboy Carter liet artiest en ontwerper Pharrell met zijn Louis Vuitton herfst/winter 2024-mannenshow een countrystijl zien met een nieuwe dosis coolness. Hij liet zich inspireren door de Amerikaanse western met cowboyboots, bonkige koeienprinttassen en geborduurde cactussen.

Mode en muziek in Vogue juni 2024

Mode en muziekfestivals zijn ook nauw verbonden met elkaar. Op het moment dat supermodel Kate Moss in cut-offs met Hunter-boots hand in hand met toenmalig rockstervriendje Pete Doherty op het Glastonbury Festival verscheen, was festivalmode geboren. In de shoppingpagina’s van dit Music Issue vieren we muziekinvloeden in de mode: van dj’s en cowgirls tot ravers. Ook bieden we in dit nummer een voorproefje van wat ons muzikaal te wachten staat deze zomer. Journalist Tim van Erp interviewt Max Colombie van Oscar and the Wolf, Bnnyhunna, Franky Rizardo, Willem de Bruin en De Jeugd Van Tegenwoordig. Willie Wartaal haalt herinneringen op aan de wervelende Lowlands-show van 2023: “Ik kreeg gewoon kippenvel, bro. Ik besefte echt hoe leip die show was.”

Fotograaf Marie Wynants – zelf best friends met zo’n beetje de hele Belgische muziekscene – portretteerde Koreaans dj, producer en coverster Peggy Gou. We kennen haar van de hits Starry Night en It Goes Like (Nanana). 7 juni is de release van haar debuutalbum I Hear You én ze treedt dit jaar op tijdens Lowlands. “Ik ben dol op het Nederlandse festivalpubliek, omdat jullie muziek echt begrijpen. En dat zeg ik niet alleen omdat dit voor de Nederlandse Vogue is”, vertelt ze journalist Haroon Ali.

Golden tickets

Niet alleen is de redactie privé op de festivals deze zomer, ook zal Vogue zelf voor het eerst aanwezig zijn. Festivalorganisator Mojo ontwikkelde concept The Block: een cool plein vol eigenzinnige pop-upstores op de festivals, om een brug te slaan tussen music en fashion. Dankzij deze unieke samenwerking kunnen we lezers verwelkomen in onze Vogue-stand op zomerfestivals Pinkpop, Down The Rabbit Hole en Lowlands. Om ons van een zo groot mogelijk aantal Vogue-lezers te verzekeren, hebben we gratis golden tickets voor die drie festivals verstopt in Vogue. Een giveaway met een hoog Sjakie en de chocoladefabriek-gehalte. We zien je heel graag bij de Vogue-stand van The Block!

Enjoy!

Marie Nanette Schaepman

Creative & editorial director

Vogue juni 2024 ligt vanaf 23 mei in de winkel en is hier online te bestellen.