rihannas-favoriete-schoen-dit-seizoen-ishelemaal-geen-schoen-298807
©Getty Images

Alles wat Rihanna draagt is on trend. De zangeres weet iedereen elke keer weer te verrassen met haar opvallende en vaak ook bijzondere looks. Zo ook deze keer, toen ze gespot werd bij het verlaten van haar hotel in New York. Het Manhattan’s Carlyle Hotel om precies te zijn. Op het eerste gezicht leek haar outfit vrij simpel: een tracksuit met daaronder een paar gebreide sokken, toch? Think twice, want het gaat hier om de gebreide soklaarzen van Bottega Veneta.

Rihanna in comfortabele schoen van Bottega Veneta

Het model is een gebreide katoenen laars die eruitziet als een dikke wintersok. De zogenoemde Domenica-laars werd voor het eerst geshowd op de runway tijdens de herfst/winter 2023-collectie van het Italiaanse modehuis. Maar daar werd de schoen gepresenteerd in leer. De knitted laars die Rihanna droeg is op dit moment verkrijgbaar en kost 890 euro. De sokschoen werd geïntroduceerd in de modewereld in 2016 toen Balenciaga debuteerde met de sock sneaker. Sindsdien gaven merken als The Row, Vetements, Givenchy en nu dus ook Bottega Veneta hun eigen interpretatie aan het opvallende accessoire.

De obsessie van designers met ongewoon schoeisel is op dit moment zo hardnekkig – denk bijvoorbeeld aan de Miu Miu teenslippers van Irina Shayk, Kylie Jenner in de peep-toe schoen van Sportmax en de Louis Vuitton stiletto’s met grote tenen van Sophie Turner – dat het heel logisch lijkt om sokken te dragen. Bijkomend voordeel van de sokschoen: ze zitten luchtig aan de voet en zijn gemakkelijk op te bergen in een handtas.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Met uitzondering van Jacob Elordi en Shawn Mendes, die met blote voeten door de straten van Beverly Hills lopen, zijn er maar weinig mensen die ermee wegkomen om een door vuil geteisterd stadscentrum te behandelen alsof het een soort strandresort op de Bahama’s is.

Rihanna weet hoe ze de ugly shoe-trend moet dragen

Als je naar buiten stapt in niets anders dan een paar sokken – of op zijn minst in Bottega Veneta-laarzen van 890 euro – laat je zien dat je zó rijk en beroemd bent dat je zelfs de basaalste gedragsregels aan je laars lapt. Het helpt natuurlijk wel dat Rihanna nooit meer dan vijf meter verwijderd is van een stadsauto met chauffeur en met paraplu zwaaiende assistenten.

De zogenaamde ugly shoe is nu overigens helemaal ingeburgerd. Er zijn nog maar weinig exemplaren die een schok teweeg kunnen brengen. Dat komt omdat de meeste van deze ontwerpen – zoals Naomi Campbells Loewe ballonhakken en Victoria Beckhams Croots – cartooneske, geësthetiseerde versies van lelijkheid zijn. Onze ogen hebben zich simpelweg aangepast.

Op dit moment kan het niemand iets schelen of je het huis verlaat in de controversiële loafers van New Balance. Of de met parels versierde Crocs van Simone Rocha. Maar een (vies) paar straatsokken is iets waar de meeste mensen – nu nog althans – wellicht tóch wat moeite hebben.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.