zendaya-laat-de-kleur-van-het-seizoen-er-hotter-dan-hot-uitzien-267693
©Getty Images

De voortdurende Hollywoodstaking betekent dat Zendaya een pauze neemt van het dragen van mooie looks op de rode loper. Het betekent ook dat ze doet wat zoveel andere 27-jarigen doen als ze zich vervelen: veel op Instagram zitten en zichzelf uitdrukken in een reeks dissociatieve outfitfoto’s. En bij gebrek aan chique evenementen beginnen deze portretten een buitenmaatse, dramatische dimensie te krijgen. Neem bijvoorbeeld de nieuwste beelden van Zendaya in Bottega Veneta.

Zendaya in Bottega Veneta

Vorige week uploadde de actrice nog een foto van zichzelf voor haar 27e verjaardag. Daarop zagen we Zendaya in een met kristallen ingelegde micro-bh met een enorme rok en een cape-achtige top van Collina Strada’s herfst/winter 2020-collectie. Nu gaat ze nog een stapje verder door beelden van zichzelf te posten in een vlammenrode jurk met een bolle, opstaande kraag van Mathieu Blazy’s herfst/winter 2023-collectie voor Bottega Veneta. De actrice ziet eruit alsof ze de hoofdrol speelt in een coole, fashion-forward versie van Bridgerton.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De felle tint van de jurk is tevens een van de grootste modetrends van 2023. Onder anderen Dua Lipa, EmRata, Margot Robbie, Jennifer Lopez en Kate Moss hullen zich allemaal in het rood. “Het is de kleur van koningen en koninginnen, oorlog en imperium, theater en macht”, zoals Britse Vogue-redacteur Charlotte Sinclair eerder schreef. “Rood is adrenaline, vuurwerk, het breken met conventies. Het is schaamte en geweld en blozen en woede.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Zendaya (@zendaya)

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.