emily-ratajkowski-en-dua-lipa-gespot-in-grootste-jurkentrend-van-aankomende-herfst-263441
©Getty Images

Doordrenkt met allerlei symboliek – gevaar, liefde, moed en woede – is een rode jurk het mode-equivalent van een sirene. Het gaat over passie en zelfrealisatie. Zoals wanneer Nicole Kidman en Julia Roberts psychische transformaties ondergaan in Moulin Rouge en Pretty Woman. En er is een reden waarom Lana Del Rey ‘I got my red dress on tonight / Dancin’ in the dark, in the pale moonlight‘ zingt in Summertime Sadness. Een rode jurk is een roos, een giftige appel, een wond – en nu een trend.

EmRata en Dua Lipa in rode jurken

Of dat nu was wat Emily Ratajkowski dacht toen ze besloot een rode jurk van Marcia Bouton te dragen terwijl ze haar hond uitliet in New York, blijft onduidelijk. Maar Dua Lipa hulde zich duidelijk in het rood met de intentie een statement te maken. Op Instagram zien we haar zittend aan de rand van de oceaan in een semi-transparante maxi-jurk van Blumarine’s lente/zomer 2023-collectie.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Emily Ratajkowski en Dua Lipa zijn zeker niet de enige stijlvolle A-listers die onlangs in een scharlakenrode jurk is gezien. Onder anderen Margot Robbie, Selena Gomez, Kate Moss, Florence Pugh, Jennifer Lopez en zelfs de prinses van Wales verschenen recentelijk in de vlammende trend. En wij vermoeden dat er nog velen zullen volgen.

Rode jurk trend van de herfst

Na opgedoken te zijn in de herfst/winter 2023-collecties van onder meer Ferragamo, Fendi, Gucci, Bottega Veneta, Prada en The Row, heeft de scharlakenrode jurk de catwalks zodanig veroverd dat we het hebben uitgeroepen tot een van de dominante trends van aankomend seizoen. Ondertussen heeft Matchesfashion.com de zoekopdrachten naar het item sinds vorig jaar met 23 procent zien stijgen. Het mag nu dan een tomato girl summer zijn, maar het gaat ook ongetwijfeld een tomato girl autumn worden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door DUA LIPA (@dualipa)