dankzij-bottega-veneta-willen-we-allemaal-deze-kruk-in-ons-interieur-290647
©Getty Images

Bottega Veneta zette een spektakel van een herfst/winter 2024-show, met nieuwe kleuren en vormen in de hoofdrol, neer tijdens Milan Fashion Week. De aandacht ging dit keer echter niet alleen uit naar de rok over broek-trend, oversized jassen en een aantal (rode) pronkstukken. Het decorontwerp bevatte namelijk een speciale editie van Cassina’s Le Corbusier’s LC14 Cabanon-kruk in gebrand hout. Voor de show in Milaan, geïnspireerd op een reis door Zuid-Italië, kon de fashion crowd, waaronder Kate Moss, Anna Wintour en Julianne Moore, plaatsnemen op een van de 350 houten krukken die tussen de reusachtige bloeiende cactussculpturen van Murano-glas geplaatst waren. En ja, nu willen wij ook zo’n exemplaar in ons interieur.

De gewilde Bottega Veneta-kruk is te koop

Het inmiddels legendarische object is in beperkte oplage te koop tijdens de Milan Design Week, die van 15 tot en met 21 april gehouden wordt. “De kruk werd met de hand gebrand volgens een traditionele Japanse brandtechniek die ook werd gebruikt voor de vloer van de catwalk waar de modellen overheen liepen. Elke kruk in de serie is uniek”, aldus Bottega Veneta’s creatief directeur Matthieu Blazy in een verklaring.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Even een stukje interieur(geschiedenis): Le Corbusier ontwierp de kruk, die diende als whiskeykist, in 1952 in eerste instantie voor zichzelf. De designer had een klein huisje aan de Franse Rivièra, een paar kilometer van de Italiaans-Franse grens. Omdat zijn woning klein was, moesten al zijn meubels op maat gemaakt worden. En zo ontstond dus de LC14 Tabouret Cabanon 1952, een kruk in massief kastanjehout. Kenmerkend aan de kruk: een langwerpig gat aan elke kant, waardoor het item makkelijk mee te nemen is.

Het is niet de eerste keer dat je een stukje Bottega in huis kunt halen. Vorig jaar waren de kleurrijke designerstoelen uit de lente/zomer 2023-show, in samenwerking met de beroemde kunstenaar en architect Gaetano Pesce, ook na de show te koop.

Wie niet kan wachten tot april, je shopt de kruk hieronder.

Eikenhouten kruk Cassina 

©Cassina